Evenimentul Zilei > International > PROBLEME din ce în ce mai MARI pentru NISSAN. SUA intervin în ANCHETĂ
PROBLEME din ce în ce mai MARI pentru NISSAN. SUA intervin în ANCHETĂ

PROBLEME din ce în ce mai MARI pentru NISSAN. SUA intervin în ANCHETĂ

Constructorul auto japonez Nissan Motor Co, afectat în prezent de arestarea fostului preşedinte director general Carlos Ghosn, constituie obiectul unei anchete a organismului de supraveghere a pieţei bursiere americane (U.S. Securities and Exchange Commission -SEC) cu privire la remuneraţia acordată directorilor Nissan din SUA, informează AFP şi Reuters.

„Am primit o solicitare din partea Securities and Exchange Commission şi cooperăm în totalitate”, a declarat luni un purtător de cuvânt al constructorului auto japonez, fără a oferi alte detalii.

O sursă din apropierea acestui dosar a declarat că este vorba de probleme similare cu cele pentru care Nissan a fost inculpat în Japonia. Grupul auto este urmărit de justiţia japoneză pentru responsabilitatea sa în ascunderea veniturilor de către fostul preşedinte director general Carlos Ghosn în perioada 2010-2018. Nissan este urmărit în justiţie în calitate de persoană juridică pentru că a remis rapoartele bursiere încriminate, scrie Agerpres.

Arestat la data de 19 noiembrie la Tokyo, Carlos Ghosn rămâne în continuare în detenţie fiind inculpat pentru abuz de încredere şi ascunderea veniturilor de fisc.

Franco-brazilianul a fost revocat la finele lunii noiembrie din funcţiile de preşedinte al consiliului de administraţie de la Nissan şi Mitsubishi Motors. În paralel, Ghosn a demisionat săptămâna trecută din funcţia de preşedinte al grupului auto francez Renault, care împreună cu Nissan şi Mitsubishi Motors formează cel mai mare producător auto din lume.