Evenimentul Zilei > Actualitate > Nimeni nu mai scapă! Poliția Română s-a echipat până în dinți! Tehnologie de ultimă oră
Nimeni nu mai scapă! Poliția Română s-a echipat până în dinți! Tehnologie de ultimă oră

Nimeni nu mai scapă! Poliția Română s-a echipat până în dinți! Tehnologie de ultimă oră

Poliţiştii români au intrat în posesia a 6.000 de sisteme audio-video portabile de tip body camera, dispozitivele urmând să fie utilizate în interacțiunea cu cetățenii.

„Astăzi desfăşurăm activităţi de informare a cetăţenilor cu privire la faptul că poliţiştii au intrat în posesia acelor dispozitive body camera. Cetăţenii trebuie să ştie că poliţiştii vor filma şi vor înregistra audio-video interacţiunile dintre colegii mei din teren şi cetăţeni. Aceste activităţi au scopul de a informa în primul rând cetăţenii, iar achiziţionarea acestor dispozitive este foarte benefică atât pentru cetăţeni, pentru că sunt situaţii în care sunt reclamate abuzuri atât din partea autorităţilor, dar sunt benefice şi pentru poliţişti pentru că sunt anumiţi cetăţeni care se manifestă violent. Tocmai de aceea vor fi realizate aceste înregistrări audio-video, care vor fi folosite ulterior dacă este cazul”, a precizat joi Georgian Drăgan, director de comunicare în cadrul Poliţiei Române.

CITEȘTE ȘI Uluitor! Comoară unică în lume, furată din Anglia și îngropată de hoți în România

Acesta a mai punctat faptul că la nivelul Poliţiei Române s-au recepţionat 6.000 de astfel de dispozitive body camera, dintre acestea 240 fiind repartizate deja Brigăzii Rutiere Bucureşti şi vor fi folosite în activităţile de supraveghere, control al traficului rutier din Capitală, iar celelalte sunt în curs de distribuire la nivel naţional către poliţiştii care acţionează în teren şi care interacţionează cu cetăţenii în mod curent.

„Au fost în ultima perioadă mai multe astfel de situaţii, tocmai de aceea au fost achiziţionate aceste dispozitive, tocmai pentru a limita aceste cazuri de violenţă. Achiziţiile la nivelul Poliţiei Române continuă, anul acesta au fost achiziţionate peste 6.000 de autospeciale noi de poliţie care sunt folosite în activităţile din teren, au fost recepţionate pistoale Beretta, care înlocuiesc pistoalele Carpaţi, iar cu această achiziţie de body camera va creşte serviciul poliţienesc”, a arătat Drăgan, potrivit Agerpres.

Potrivit Poliţiei Române, în perioada stării de urgenţă, numărul agresiunilor asupra poliţiştilor aflaţi în misiune au crescut cu peste 50%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.