Evenimentul Zilei > Actualitate > Uluitor! Comoară unică în lume, furată din Anglia și îngropată de hoți în România
Uluitor! Comoară unică în lume, furată din Anglia și îngropată de hoți în România

Uluitor! Comoară unică în lume, furată din Anglia și îngropată de hoți în România

O adevărată comoară, furată din Anglia, estimată la peste 2,5 milioane de lire sterline, a fost descoperită îngropată în România.

Descoperire uluitoare într-o localitate din România. O adevărată comoară, unică la nivel mondial, a fost descoperită, îngropată, într-o localitate din județul Neamț.

Este vorba despre un tezaur de nepreețuit pentru istoria mondială care conține opere din secolul al XVII-lea ale astronomului italian Galileo Galilei și ale omului de știință Isaac Newton, precum și ale pictorului spaniol Francisco Goya.

Poliția Română și DIICOT au transmis că, în urma cooperării judiciare internaționale cu autoritățile din Marea Britanie și Italia, au fost descoperite, în județul Neamț, cărți și manuscrise vechi în valoare de peste 2.500.000 de lire sterline, susceptibile a fi fost sustrase din Londra.

Cărțile includ opere din secolul al XVII-lea ale astronomului italian Galileo Galilei și ale omului de știință Isaac Newton, precum și ale pictorului spaniol Francisco Goya.

Concret, transmite Poliția Română, „la data de 16 septembrie 2020, polițiștii Direcției de Investigații Criminale din Poliția Română și procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, cu sprijinul I.P.J. Neamț, au efectuat o percheziție domiciliară, în județul Neamț, în baza unui ordin european de anchetă emis de autoritățile judiciare din Marea Britanie”.


DNA a dat de un caz bombă la Poliția Capitalei! EvZ vă dezvăluie în exclusivitate amănuntele șocante!

România devine o putere militară! Iată cea mai puternică armă a țării!


Anchetatorii mai transmit că, „în urma activității desfășurate, au fost descoperite mai multe obiecte de patrimoniu, respectiv cărți și manuscrise vechi, despre care există indicii că ar fi fost sustrase din Anglia, în perioada 2017 – 2019”.

 

Din cercetări a reișit că bunurile de patrimoniu fuseseră sustrase în ianuarie 2017, în Feltham, Londra.

„Cărțile, care includ opere din secolul al XVII-lea ale astronomului italian Galileo și ale lui Isaac Newton, precum și ale pictorului spaniol din secolul al XVIII-lea Francisco Goya au o valoare totală de peste 2,5 milioane de lire sterline. Acestea opere sunt de importanță internațională și sunt de neînlocuit”, a mai precizat Poliția Română.

Cei bănuiți de comiterea faptelor sunt arestați preventiv în Anglia.

 

„Activitățile au fost derulate în cadrul unei echipe comune de anchetă (JIT BROOKS), constituite între autoritățile judiciare din România, Anglia și Italia, iar ancheta s-a desfășurat sub egida EUROJUST, cu sprijinul EUROPOL”, au mai adăugat oamenii legii.

 

De asemenea, „activitatea de cooperare investigativă internațională a beneficiat de sprijinul  EMPACT prioritatea infracțiuni contra patrimoniului. Ciclul de politici europene EMPACT are ca prioritate lupta împotriva criminalității organizate, în perioada 2018-2021”.

 

Primele descinderi în acest caz au avut loc pe data de 25 iunie 2019.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE