Decizia useriștilor de a-l sprijini pe Nicușor Dan pentru funcția de primar al Capitalei i-a scos din sărite pe aliații din PLUS. După ce Dacian Cioloș și-a exprimat nemulțumirea, „sălvătoriștii” au ieșit la atac, lovind în fostul premier.

Cristian Ghica, senator USR, afirmă că Dacian Cioloș nu are niciun drept să se amestece în chestiunile interne ale partidului condus de Dan Barna. „Cu ce drept se bagă Dacian Cioloș în deciziile USR?!”, întreabă Ghica într-o postare pe grupul intern al USR, Poiana lui Iocan.

„Ceea ce spune Dacian Cioloș este absolut inacceptabil! Nimeni de la noi nu le-a spus celor de la PLUS pe cine și cum să voteze. Nu înțeleg de ce insistă Cioloș să se bage peste deciziile noastre”, continuă atacul senatorul USR.

Pentru useriști, Dacian Cioloș afișează o „atitudine arogantă și nelegitimă. Alianța este formată din două partide diferite, cu două conduceri diferite și cu două opțiuni diferite în privința candidatului la Primărie. Nu scrie nicăieri în protocolul Alianței că Cioloș este lider suprem și că trebuie să dansăm cu toții după cum cântă el. Ca să fie foarte clar, este strict treaba membrilor USR pe cine decid să susțină, nu numai pentru primărie, ci pentru orice funcție”.

Mai mult, liderii USR vor ca cei de la PLUS să-l sprijine pe Nicușor Dan într-o confruntare cu Gabriela Firea. Iată ce argument aduce Cristian Ghica: „Dacă Nicușor Dan este cel care poate să o bată pe Firea, nu văd absolut niciun motiv pentru care cei de la PLUS ar putea să-i refuze susținerea. Decât, repet, din cauza unor orgolii stupide sau dintr-un interes public meschin”.

Pentru PLUS, mai crede senatorul Ghica, „USR nu mai este un partener, ci un competitor! Am tot sperat ca ieșirile de până acum ale lui Dacian Cioloș să fie niște excepții nefericite. Dar ele devin o regulă. Așa că ar trebui poate să-i reamintim lui Dacian Cioloș că a refuzat să intre în USR. Apoi a refuzat fuziunea. Apoi a refuzat o alianță în care ponderea USR/PLUS să fie cea dată de sondaje”.