Deși la sosirea sa, Nicușor Dan, părea obosit, fiind surprins căscând de vreo două ori, președintele USR, a ieșit binedispus de la consultările cu șeful statului. Întrebat de un jurnalist dacă și-a luat costumul de politician, Nicușor Dan a răspuns "Am și cravată". De regulă, în aparițiile sale publice liderul USR nu obișnuiește să poarte cravată.

Nicușor Dan a precizat că președintele Iohannis l-a felicitat pentru faptul că partidul său a trecut pragul electoral, intrând în Parlament. Totodată, șeful USR a mai spus că partidul pe care îl conduce se opune vehement formării unei majorități în jurul PSD și susținere pentru funcția de premier în noul Guvern a liderului PSD, Liviu Dragnea, o persoană condamnată penal.

El a adăugat că șeful statului le-a transmis că aceste consultări sunt preliminare, urmând încă o rundă de consultări după convocarea noului Legislativ.

La consultările de miercuri de la Cotroceni ale partidelor cu Iohannis, PSD și ALDE au refuzat să participe, motivând că acest întâlniri nu sunt constituționale atât timp cât nu a fost convocat noul Parlament.

Până acum Klaus Iohannis a purtat discuții cu liderii PNL și USR, urmând ca pe parcursul zilei șeful statului să aibă întrevederi cu PMP, UDMR și reprezentanții minorităților.