„Nu au venit (Coaliția pentru Familie—n.r.) până în acest moment la noi. Nu vă ascund că în USR poziționarea ideologică este diversă, ne unesc lucrurile pe care le-am spus: transparentizarea, eficientizarea administrației publice, retehnologizarea României (…). Nu credem că această dezbatere trebuie să interfereze cu prezenta campanie electorală”, a spus Nicușor Dan, la Realitatea Tv.

Liderul USR a adăugat că discuţia pe această temă este una complexă şi trebuie purtată după alegerile parlamentare din 11 decembrie, pentru că miza acestora este statu de drept în România şi relaţia Occident-Russia.

Întrebare care ste opinia sa legată de căsătoria între persoane de acelaşi sex, Nicuşot Dan a răspuns că dezbaterea este una legitimă, dar să nu interfereze cu cea din alegerile parlamentare.

„În USR sunt oameni cu opinii diverse. Eu, personal, nu o să mă poziționez public. Nu e dezbaterea potrivită pentru momentul ăsta. Consider că mai avem 4 săptămâni în care trebuie să discutăm ce facem cu România în următorii 4 ani”, a mai adăugat Nicușor Dan.

PNL susţine organizarea referendumului pentru modificarea Constituţiei pe tema familiei în aprilie 2017, a anunţt luni coordonatorul campaniei pentru parlamentare al liberarilor, Gheorghe Falcă.