Evenimentul Zilei > Politica > Nicușor Dan răspunde acuzațiilor: „Încearcă să forțeze o declarație compromițătoare din partea mea”,
Nicușor Dan răspunde acuzațiilor: „Încearcă să forțeze o declarație compromițătoare din partea mea”,

Nicușor Dan răspunde acuzațiilor: „Încearcă să forțeze o declarație compromițătoare din partea mea”,

Dana Budeanu dezvăluie o înregistrare cu Nicușor Dan, în cadrul căreia acesta și-ar fi folosit influența pentru a ajuta un om de afaceri în relația cu Primăria Sectorului 4. Răspunsul lui Nicușor Dan nu a întârziat. Acesta denunță mafia PSD și încercările de a forța o declarație compromițătoare din partea lui.

Ca răspuns la aceste acuzații, candidatul Nicușor Dan a remis următorul Drept la Replică ”

Am vorbit despre Afacerea Parcul Verdi (caz de corupție de 50 de milioane de euro al administrației Firea-PSD), despre Afacerea Tramvaiele (caz de corupție de 180 de milioane de euro al aceleași administrații) și voi continua să vorbesc despre corupție, nepotism și batjocură la Primăria Capitalei.
Mafia din PSD și urmașii lui Dragnea folosesc aceleași mijloace murdare cu care ne-au obișnuit pentru a încerca să oprească îndepărtarea de la butoane a lor și a administrației corupte, condusă de Gabriela Firea.
Înregistrarea pesedistă, în care consilierul primarului sectorului 4 încearcă să forțeze, evident fără succes, vreo declarație compromițătoare din partea mea, nu arată nimic altceva decât că am realizat toate demersurile legale pentru a opri o acțiune abuzivă a administrației locale. În primăvară, informasem, în scris, Avocatul Poporului și Primăria Sectorului 4 despre demolarea ilegală pe care se pregătea s-o comită. La momentul înregistrării, acum câteva luni, partea vătămată încerca să ajungă la o soluție amiabilă. Ca parte în proces, prin Asociația Salvați Bucureștiul, le-am cerut celor două părți să se întâlnească, împreună cu avocații lor, pentru a discuta. Până la urmă, procesul a continuat și justiția ne-a dat câștig de cauză, fapt care arată că acțiunea noastră a fost una legitimă.
Asociația Salvați Bucureștiul acceptă cazuri în care există premise serioase în privința săvârșirii unor abuzuri din partea autorităților. Până acum, ASB are 175 de procese câștigate în instanță în chestiuni de mediu, urbanism, construcții și patrimoniu.

Îi informez pe primarul licitațiilor trucate și pe primarul interlopilor că indiferent câte manipulări încearcă să instrumenteze, nu vor reuși să acopere abuzul și corupția pe care le patronează. O aștept la dezbatere pe candidata PSD la Primăria Capitalei să discutăm inclusiv despre cazul din sectorul 4. Curaj, Gabriela Firea!”

Reamintim că Dana Budeanu a dat un  verdict politic. Vedeta vorbește despre Nicușor Dan, candidat la Primăria Capitalei, și cât de „pur și corect” este acesta.

Într-o notă totală de ironie, Dana Budeanu îl caracterizează pe Nicușor Dan ca fiind „o variantă imaculată, deloc coruptă”, pentru alegerile ce vor urma.

„Nicușor Dan este candidatul pur și varianta imaculată, deloc coruptă, la alegerile locale, respectiv la Primăria București.

În momentul în care candidatura lui a fost anunțată, eu am tot făcut tot felul de postări etc… Părerile, postările, caterincile, ca șia ceasta de astăzi, despre Nicușor Dan se întind pe patru ani. Nu exista Firea, nu exista campanie, nu exista miză. Astăzi, miza mea este să votați corect. Nu este nimeni miza mea. Nu sunt nici PNL-istă, nici PSD-istă. Nu sunt nici analist politic, nici nimic. Sunt un cetățean.

Miza mea este să votați cu creierul, să votați adevărul”, a spus Dana Budeanu.

Apoi, vedeta îl numește pe candidatul la Primăria Capitalei un „fătălău” și o „păpușică”, acuzându-l că are în spate o adevărată echipă de avocați care îi fac „manevrele cu interlopi”.

„În ultimii 4 ani am tot scris despre Nicușor Dan, care, de fapt, de când se știe el, a dezvoltat… bine… pentru mine ești un fătălău pentru că tu de fapt ai pe unii în spate, tu ești de fapt o păpușică. Degeaba ai în spate 7000 de avocați care fac toate manevrele astea și combinațile cu mafia imobiliară, dar nu e neapărat mafie, sunt dezvoltatori imobiliari.

Ce știu eu știe și fratele tău Rareș, și aia din spatele tău, și tu și toată lumea. Repet. Eu voi rămâne băiat. Că așa sunt eu băiat. Nu-s fată”, a continuat Dana Budeanu.

Aceasta nu a ezitat să demaște și o „altă manevră” făcută de colega lui Nicușor Dan.

„Paranteză! Colega ta, doamna Vring, colega cu care ai făcut USR. Colega! Este cea care s-a ocupat de dosarul Verdi! Parcul Verdi. Am închis paranteza. Nu mai mințiți. Că este în acte, este în scris totul!

Ați încercat. Înțeleg. E campanie. Dacă lucrurile sunt adevărate eu le las, dacă nu, vi le desființez!”, a mai spus aceasta.

În continuare Dana Budeanu a prezentat o înregistrare în care Nicușor Dan se folosește de influența sa politică pentru a-și „ajuta” niște prieteni.

„Tu, alături de toți ceilalți ai mințit! Ai vrut să induci în eroare electoratul, vrei în continuare, n-o să poți!

Din dulap, cum zicea fratele tău Rareș, tu Nicușor făceai în continuare combinații. Pandemia a fost doar în timpul în care Firea mergea pe toate spitalele, iar tu, Nicușor stăteai sub pat, dar pe telefoane stăteai să le rezolvi combinațiile tuturor interlopilor. Eu sunt băiat. În jurul tău, nu sunt băieți, sunt fete”, spune Dana Budeanu, iar apoi prezintă înregistrarea cu Nicușor Dan.

Înregistrare:

Nicușor Dan: „Eu am vorbit mai mult cu ei. Avocatul lui e mult mai cerebral decât Mitrache. L-a convisn să ajungă la o înțelegere. Singura întrebare a lor este că dacă își retrag plângerile practic nu mai au nimic la mână. Nu pot nici să le mai depună o dată că au ieșit din termen… și dacă dați o altă dispoziție de demolare… teama lor e că nu mai au garanția că înțelegerea e respectată.

Eu as vrea să mă opresc cu telefonul fără fir și să vă pun în legătură”.

Interlocutor: „Păi da, dar vă dați seama că dacă dumneavoastră ați garantat pentru el la începutul acestei relații e clar că și dvs trebuie să fiți implicat. Adică nu ne trimiteți pe noi la o discuție cu el în condițiile în care el se poartă așa cum se poartă. E clar că singurul motiv pentru care noi ar trebui să stăm de vorbă cu el este că sunteți dvs implicat. Și nu ma refer la avocat. Noi cu el am avut probleme: el amenință polițiștii, el vinde droguri, el a fost acuzat de prostituție… Cred că înregistrarea cu el spune totul. Puneți-vă în locul nostru. Să zicem că dvs sunteți la cârma Primăriei Sectorului 4. Adică deja ocupați o funcție importantă, s-ar putea să ocupați o funcție și mai importantă. Ce ați face?! Ați sta de vorbă cu el?!”

Nicușor Dan: „Dacă el vinde droguri sau face prostituție aș încerca să-l prind cu organele care se ocupă de asta. Dar în speța asta cu clădirea, eu cred că el are dreptate”.

Interlocutor: „Singurul motiv pentru care mai stăm de vorbă cu el sunteți dumneavoastră, domnul Nicușor Dan. Că altfel duceam la bun sfârșit aplicarea legii. Faptul că dvs ați intervenit și am vorbit să încercăm să găsim o soluție și să ne oprim… stăm de vorbă.

O să iau ce mi-ați dat dvs și vedem mai departe ce se întâmplă.

Dar spuneți-mi un lucru. Dvs v-ați întâlnit vreodată personal cu Mitrache ăsta? Față în față?!”.

Nicușor Dan: „Sigur că da!”

Interlocutor: „Și ce impresie v-a făcut?”

Nicușor Dan: „Cu mine a avut o relație foarte civilizată”.

Interlocutor: „Pentru că el și de dvs vorbește… să spunem așa în termeni… Că vin cu fratele meu Nicușor, că fac eu cu Nicușor, că am aranajt eu cu Nicușor să nu se atingă nimeni de mine de la sectorul 4”.

Înregistrarea integrală aici.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: