Evenimentul Zilei > Actualitate > Klaus Iohannis, despre singura cale de a ieși din pandemie: Suntem într-o nouă fază
Klaus Iohannis, despre singura cale de a ieși din pandemie: Suntem într-o nouă fază

Klaus Iohannis, despre singura cale de a ieși din pandemie: Suntem într-o nouă fază

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat, la invitația primarului Capitalei, Nicușor Dan, primul centru de vaccinare drive-thru din Bucureşti, organizat în Piaţa Constituţiei.

„Acest tip de centru de vaccinare este un succes și vor apărea tot mai multe centre. Este foarte important dee ştiu că la aceste centre se poate prezenta oricine doreşte care este rezident la noi, inclusiv românii din diaspora, care doresc să se vaccineze pe timpul şederii.

Este extrem de important ca această campanie de vaccinare să prindă din ce în ce mai multă viteză. Suntem într-o nouă fază a campaniei în care nu va mai fi nevoie de birocraţie. Se poate merge la vaccinare pur şi simplu, cum se întâmplă la acest centru drive-thru. Este nevoie să înţelegem cu toţii că este nevoie de această vaccinare. Vă doresc tuturor sănătate şi Sărbători fericite!”, a spus Iohannis.

Reamintim că joi dimineaţa a fost deschis centrul de vaccinare drive-thru din Piaţa Constituţiei. De luni până duminică, între 8:00 şi 20:00, cei interesaţi de vaccinarea împotriva Covid-19 vor avea la dispoziţie patru fluxuri.

Vaccinul care va fi folosit aici este de la compania Pfizer. În acest context, zeci de persoane aşteptau în maşini joi dimineaţă, să se vaccineze la acest centru drive-thru.

Nicuşor Dan l-a invitat, Klaus Iohannis a acceptat

„În această dimineață a fost deschis centrul de vaccinare antiCOVID-19 din Piața Constituției, primul centru de vaccinare drive-thru din București. Vaccinarea a început la ora 8:00, iar până acum, în primele două ore, au fost vaccinate deja 100 de persoane.

Mă bucur că președintele României, Klaus Iohannis, a răspuns invitației Primăriei Capitalei de a fi prezent la această inaugurare, susținând astfel popularizarea acestei soluții extrem de accesibile pentru vaccinarea bucureștenilor.

Îndemn cu această ocazie oamenii să vină să se vaccineze la noul centru de vaccinare: fără programare și direct din mașină”, a transmis Nicuşor Dan pe Facebook.

Nicuşor Dan a mai subliniat că la acest centru, vaccinarea se face direct din maşină, fără programare. Conform organizatorilor, capacitatea zilnică de vaccinare în Piaţa Constituţiei este de aproximativ 400 de persoane.

Vaccinare doar cu actul de identitate şi un chestionar

Cei care doresc să se imunizeze aici pot prezenta doar actul de identitate şi un chestionar de triaj completat (n.r. – care poate fi accesat pe platforma RoVaccinare).

„Agenţii de îndrumare a traficului asigură fluidizarea accesului către zona de triaj, vaccinare şi supraveghere post-vaccinare. La punctul de triaj medical se aplică procedurile şi instrucţiunile în vigoare referitoare la triajul persoanelor.

Medicul verifică chestionarul sau asistă la completarea acestuia, după caz, şi validează criteriile medicale pentru vaccinare. Vaccinarea se efectuează persoanelor aflate în mijlocul de transport, fără a fi necesară părăsirea autovehiculul sau a spaţiului special amenajat după caz.

Zonă de supraveghere postvaccinare

După vaccinare, agenţii de îndrumare indică traseul către zona de supraveghere postvaccinare. Zona de supraveghere post-vaccinare este asigurată de personal medical (medic şi asistenţi) sau personal auxiliar instruit pentru identificarea persoanelor care au nevoie de asistenţă medicală pe perioada de supraveghere.

În perioada de supraveghere, se emite adeverinţa de vaccinare iar medicul înscrie pe aceasta data la care se va efectua cea de a doua doză. În funcţie de tipul vaccinului distribuit, pentru completarea schemei de vaccinare, se asigură accesul persoanelor pentru efectuarea rapelului, conform intervalului dintre cele două doze, respectând capacitatea de vaccinare a centrului.

După începerea administrării dozei de rapel la persoanele vaccinate iniţial, se mai pot primi suplimentar persoane pentru vaccinarea cu doza I, în limita capacităţii de vaccinare a centrului”, sunt măsurile care s-au luat pentru asigurarea vaccinării în Piaţa Constituţiei, conform CNCAV.