Când vor începe lucrările la prelungirea Ghencea. Anunțul primarului Nicușor Dan

Când vor începe lucrările la prelungirea Ghencea. Anunțul primarului Nicușor Dan Sursa foto: Arhiva EVZ

Nicușor Dan a vorbit despre ce se va întâmpla cu zona prelungirea Ghencea, unde traficul este cu adevărat infernal. Primarul general al Capitalei a anunțat când vor demara lucrările.

Nicușor Dan a anunţat că în sfârșit a pus pe SEAP achiziția publică. Acolo sunt patru tronsoane, de la stadion până în Râul Doamnei, de la Râul Doamnei până în Valea Oltului. Al doilea tronson este la 98% şi se circulă pe două benzi, a subliniat primarul general.

Nicușor Dan: Am decis să lăsăm la compania pe aceste prime două tronsoane

Primarul stimează că peste cinci luni vor fi atribuite contractele pentru tronsoanele III şi IV. Vor fi lucrări de supralărgire din Prelungirea Ghencea.

„Am decis să lăsăm la compania noastră pentru aceste prime două tronsoane şi pe celelalte, după mai multe formalităţi administrative - modificări de indicatori, chestiuni tehnice - în sfârşit le-am scos în achiziţie (pe SEAP). Probabil că ofertele o să fie depuse cam în două luni şi jumătate din momentul acesta, cu toate clarificările. Şi, după o evaluare, cam în cinci luni, din momentul acesta, să putem să atribuim şi să înceapă lucrarea şi o reproiectare, acolo unde e nevoie”, a declarat edilul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Prelungirea Gencea. Sursa foto: Facebook

Primarul general al Capitalei a mai subliniat că primul tronson e realizat în proporţie de 35% şi al doilea, de 98%:

„Acolo sunt patru tronsoane. De la stadion până în Râul Doamnei e la 35%, până în vara viitoare îl facem. De la Râul Doamnei până în Valea Oltului este la 98%, se circulă pe două benzi. Celelalte două erau mai complicate... şi linia de tramvai care trebuie să se prelungească până la capăt. Erau mai complicate şi proiectarea a fost făcută foarte deficitar”, a spus el, apoi a continuat: „Vă dau un exemplu. Pe un kilometru, au fost vreo 80 de dispoziţii de şantier. Adică, proiectul a prevăzut ceva şi în teren a trebuit să se facă altceva, cu hârtii, cu acorduri.”

Situația din teren nu coincide cu cea din documentație

Primarul general al Capitalei a remarcat că în Bucureşti se întâmplă „de foarte multe ori” ca situaţia din teren să nu coincidă cu cea din documentație.

„În Bucureşti, situaţia asta e generalizată. Adică, noi am avut de lucrat un kilometru de linie de tramvai pe strada Geniului şi pe acest kilometru s-a găsit o reţea de apă caldă, de care nu ştia nimeni că e acolo. Deci nu avem hărţi actualizate. Abia acum începem să le facem. Şi totul este imprevizibil”, a mai spus primarul general.