Evenimentul Zilei > Politica > Nicuşor Dan: „Nicio persoană dintre cele cercetate nu va fi acoperită”
Nicuşor Dan: „Nicio persoană dintre cele cercetate nu va fi acoperită”

Nicuşor Dan: „Nicio persoană dintre cele cercetate nu va fi acoperită”

Nicuşor Dan a confirmat faptul că au existat percheziţii la Direcția de Urbanism a Primăriei Generale a Capitalei. Potrivit comunicatului, oamenii legii au probe că funcționarii ar fi dat ilegal autorizații de construcție pentru locuințe.
Nicuşor Dan confirmă percheziţiile de la Primăria Capitalei şi spune că va pune la dispoziţie toate documentele solicitate de Poliţie în cadrul verificărilor cu privire la autorizaţii de construire acordate în anii anteriori.

Există cooperarea deplină din partea Primăriei Capitalei

„Există cooperarea deplină a Primăriei Capitalei pentru punerea la dispoziţie a tuturor documentelor solicitate de către poliţişti. Nicio persoană dintre cele cercetate nu va fi acoperită, indiferent de funcţia ocupată. Am semnalat în mai multe rânduri că, în perioada precedentei administraţii, s-au petrecut ilegalităţi în Primăria Capitalei. Personal, mă bucur că există astfel de verificări în probleme despre care vorbesc şi pe care le semnalez de ani de zile”, a declarat Nicuşor Dan.

Audierile se vor desfăşura la sediul Serviciului Investigaţii Criminale al Poliţiei Sectorului 1

„Astăzi, 16.12.2020, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale din Poliția Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pun în aplicare 11 mandate de percheziție domiciliară la adrese din București și județul Ilfov, precum și si mandate de aducere emise pe numele mai multor persoane, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunilor de executare fără autorizație de construire sau de desființare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, conform Legii nr. 50 din 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, fals material în înscrisuri oficiale, favorizarea făptuitorului, sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri, uz de fals, fals intelectual, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals intelectual, instigare la sustragere sau distrugere de probe sau înscrisuri”, se arată în comunicatul Poliției Capitalei.

Reacţia Gabrielei Firea

„De când este Frigușor Ban judecător, anchetator? De unde știe care sunt suspiciunile și la adresa cui? Se substituie organelor de cercetare? Face presiuni asupra justiției? Ilegalitate înseamnă să-ți bagi joc de bucureșteni și de orașul acesta de aproape două luni de când ești pus în funcție și nu faci nimic. Stai închis în birou și scrii prostii pe fb. Cu siguranță eu și echipa mea am respectat mereu legea și spiritul ei”, a declarat Gabirela Firea.