Nicolae Ciucă, despre vila unde ar urma să fie cazat Klaus Iohannis după terminarea președinției

Nicolae Ciucă, despre vila unde ar urma să fie cazat Klaus Iohannis după terminarea președinției Vila de pe Bulevardul Aviatorilor. Sursă foto: Arhivă EVZ

Nicolae Ciucă răspunde la întrebarea despre locuința destinată lui Klaus Iohannis. Ce spune liderul PNL despre această controversă?

Nicolae Ciucă răspunde la întrebarea care a stârnit controverse.

Ce face RAPPS cu vila de 9 milioane de euro?

Se zvonește că locuința ar fi destinată președintelui Klaus Iohannis, dar acesta nu a cerut nimic. Liderul PNL spune că nu știe nimic și nu vrea să facă presupuneri și admite că președintele are dreptul să solicite sau nu o astfel de locuință.

El însuși a refuzat să locuiască într-o casă oferită de RAPPS.. Fostul premier susține că reabilitarea vilei se face din resurse proprii, nu din fonduri publice.

Ne puteți urmări și pe Google News

Klaus Iohannis se pregătește să-și încheie mandatul de președinte. Și cât mai deține puterea, caută să-și aranjeze viitorul. Nu mai este un secret pentru nimeni că-și dorește, în continuare o viață plină de privilegii. Șeful statului vizează o poziție importantă la nivel european. Și tocmai a fost propus de Guvern, pentru șefia NATO.

Klaus Iohannis își pregătește vila de protocol

Conform legii, la finalul mandatului, președinții României continuă să se bucure de anumite privilegii. Astfel, peste câteva luni, Klaus Iohannis va primi, din partea statului, o vilă de protocol, în care va locui până la moarte, pază asigurată de SPP și indemnizație de fost președinte.

 Președintele și-a ales deja vila în care dorește să locuiască după ce-și va finaliza mandatul. Este fostul sediu al Partidului Național Liberal și al ALDE de pe Bulevardul Aviatorilor numărul 86 din București. Vila se află în proprietatea RAAPPS. Iar potrivit unor surse, se lucrează din greu pentru a fi transformată în locuință individuală.

Amenajările și renovarea trebuie să se încheie până la finalul lunii decembrie, Klaus Iohannis va preda mandatul viitorului președinte. Conform G4media, care a citează surse politice, lucrurile au fost puse în mișcare. Iar lucrările sunt estimate la o sumă imensă, 45 de milioane de lei, aproximativ 9 milioane de euro. Bani cu care s-ar putea construi un ditai palatul.

președintele României

Președintele României Sursa foto: Arhiva EVZ

Pregătirile se fac în cel mai mare secret

Regia Autonomă „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat”, care administrează imobilul și contractul de lucrări a refuzat să dea detalii pe marginea subiectului. Aceasta chiar dacă este vorba despre bani publici. La fel și Administrația Prezidențială a refuzat să dea detalii despre cheltuielile cu deplasările lui Klaus Iohannis.

Lucrurile sunt atât de secrete, încât procedura de licitație nu a fost înscrisă nici măcar pe portatulul guvernamental de achiziții publice, SICAP.

În extrasul de Carte Funciară al clădirii a fost notat pe 26 iulie 2023 faptul că Primăria Generală a autorizat executarea unor „lucrări de construire pentru: remodelare interioară și exterioară, schimbarea destinației construcției în locuință individuală din clădire birouri/sediu partid, construcții anexe, cu toate instalațiile interioare aferente, împrejmuire, utilități”.