Nicolae Ciucă: Securitatea Republicii Moldova, prioritate majoră pentru România

Nicolae Ciucă: Securitatea Republicii Moldova, prioritate majoră pentru România Nicolae Ciucă. Sursa foto: Facebook

România acordă Republicii Moldova tot sprijinul necesar în procesul de aderare la Uniunea Europeană, a declarat președintele Senatului de la București, liderul PNL și fost premier Nicolae Ciucă.

Întrevedere Nicolae Ciucă - Ina Coșeru

Oficialul român a declarat, la o întrevedere cu președinta Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană, Ina Coșeru, că în vederea acestui ajutor pentru aderare, România continuă dialogul aprofundat cu autoritățile de la Chișinău.

Nicolae Ciucă a mai punctat faptul că este obligatorie combaterea dezinformărilor și a manipulărilor care vor fi plasate în spațiul public până pe 20 octombrie, data la care în Republica Moldova se vor desfășura alegerile prezidențiale și referendumul pentru integrarea europeană a țării.

Președintele Senatului României a mai declarat că are deplină încredere în eforturile făcute de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, de Guvernul condus de Dorin Recean și de Parlamentul de la Chișinău în vederea îndeplinirii obiectivelor de reformă și dezvoltare.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Republica Moldova, partener de încredere la nivel european și internațional”

Prin aceste demersuri, Republica Moldova confirmă că este un partener de încredere la nivel european și internațional, a mai spus liderul PNL din România.

Nicolae Ciucă a evidențiat și modul profesionist în care autoritățile de la Chișinău au gestionat provocările de destabilizare recente, parte din războiul hibrid dus de regimul autoritar al președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin. Reamintim, printre altele, că inclusiv congresul Partidului Popular European, din care PNL face parte, desfășurat la București în luna martie, a fost ținta unor acțiuni destabilizatoare ale unui grup conectat cu condamnatul fugar Ilan Șor.

„România, sprijin în vederea consolidării rezilienței Republicii Moldova”

Securitatea Republicii Moldova este o prioritate majoră pentru România și este esențială în contextul regional, fiind strâns legată de securitatea Ucrainei, a mai spus oficialul de la București.

„Nicolae-Ionel Ciucă a asigurat-o pe interlocutoarea sa că România va continua să ofere sprijin în vederea consolidării rezilienței Republicii Moldova, oferind asistență complexă, transfer de expertiză și instruire în diverse domenii, cum ar fi securitatea cibernetică, gestionarea situațiilor de urgență, prevenirea și combaterea traficului de arme și a corupției”, se arată într-un comunicat de presă al Senatului României.