Nicolae Ciucă: În anul 2022 nu va fi modificat sistemul de impozitare, nu vom avea taxe noi

Nicolae Ciucă: În anul 2022 nu va fi modificat sistemul de impozitare, nu vom avea taxe noi Sursă: Gov.ro

Nicolae Ciucă a venit cu explicații privind viitoarea reformă fiscală, anunțată în această săptămână de autoritățile politice. După ce Ministerul Finanțelor va realiza o analiză a situației economice, care va dura circa două săptămâni, va urma dezbaterea modificărilor ce vor fi făcute în Codul Fiscal. Anul acesta, însă, taxele și impozitele nu se vor mări, a oferit asigurări șeful Guvernului.

În anul 2022 nu se va modifica sistemul de impozitare din România. Codul Fiscal va suferi o serie de schimbări, a confirmat șeful Guvernului de la București, după ședința coaliției de guvernare de miercuri. Nicolae Ciucă a explicat ce se va întâmpla în continuare cu taxele și impozitele impuse de stat, în condițiile în care autoritățile politice trebuie să realizeze reforma fiscală pe care și-au asumat-o în momentul semnării PNRR la Bruxelles.

PSD susține impozitarea progresivă, argumentând să dorește deduceri pentru românii care încasează salarii mai mici. Anterior, Marcel Ciolacu a oferit asigurări că modificarea Codului Fiscal nu înseamnă neapărat creșterea taxelor și impozitelor pentru populație.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nicolae Ciucă promite că nu introduce taxe noi în 2022

Premierul României, Nicolae Ciucă, a oferit mai multe detalii despre subiectele care macină în aceste zile o mulțime de români, anunțând că guvernanții sunt în așteptarea unei analize ce trebuie realizată de către Ministerul de Finanțe.

„În discuțiile pe care le-am avut ieri, am stabilit ca la nivelul Ministerului Finanțelor să avem o analiză care ulterior va fi discutată și dezbătută cu reprezentanții instituțiilor de specialitate, din mediul de afaceri, din întregul mediu asociativ și vom căuta ca prin măsurile pe care le vom lua să asigurăm o optimizare a mediului fiscal.

Nu cred că trebuie să vorbim de taxe noi, de alte măsuri, în condițiile în care vedem cu toții care este contextul în care ne desfășurăm activitatea. Odată ce la minister se vor finaliza dezbaterile, vom anunța măsurile. Dați-mi voie: anul acesta, nu va fi modificat sistemul de impozitare, nu vom avea taxe noi”, a declarat Nicolae Ciucă, precizând că urmărește stabilitatea și predictibilitatea.

Când va lua Guvernul în calcul o nouă majorare a pensiilor

Șeful Guvernului a mai spus, printre altele, că nu i-a prezentat momentan președintelui Klaus Iohannis niciun pachet de măsuri economice întrucât pentru a face acest lucru este nevoie de finalizarea analizei de către Ministerul Finanțelor.

„Nu am trimis niciun pachet, pentru că nu am finalizat analiza”, a spus Nicolae Ciucă.

Totodată, întrebat dacă Guvernul României își permite să mărească pensiile din acest an, premierul a răspuns: „În acest an putem să discutăm despre orice măsură după ce agreăm o analiză la finele primului semestru. Până atunci nu putem să discutăm despre așa ceva”.