Evenimentul ZileiPoliticaNicolae Ciucă face ravagii. L-a dat afară de urgență. Decizia, semnată în urmă cu scurt timp

Nicolae Ciucă face ravagii. L-a dat afară de urgență. Decizia, semnată în urmă cu scurt timp

Nicolae Ciucă face ravagii. L-a dat afară de urgență. Decizia, semnată în urmă cu scurt timp
Prima demitere de la Ministerul Energiei, chiar după ce Guvernul României s-a reunit într-o ședință online pentru a rectifica ordonanța de urgență ce prevede instituirea de noi măsuri menite să vină în sprijinul populației greu încercate de criza energetică. Iată cine pleacă din instituția guvernamentală condusă de ministrul Virgil Popescu!

Premierul Nicolae Ciucă a decis! Potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial, Nicolae-Radu Chiurtu nu va mai ocupa funcția de secretar general al Ministerului Energiei.

Nicolae-Radu Chiurtu a fost demis de la Ministerul Energiei

„La data intrării în vigoare a prezentei decizii încetează exercitarea, cu caracter temporar, de către domnul Nicolae-Radu Chiurtu a funcției publice vacante din categoria înalților funcționari publici de secretar general al Ministerului Energiei.

Domnul Nicolae-Radu Chiurtu predă lucrările și bunurile care i-au fost încredințate în vederea exercitării atribuțiilor de serviciu în termen de 3 zile”, se arată în decizia luată de șeful Guvernului.

Amintim că premierul României a anunțat înființarea unui comitet care va veni cu soluții pentru sprijinirea populației în contextul crizei energetice actuale. Executivul a aprobat, în urmă cu două zile, un nou set de măsuri care vor limita consecințele financiare dezastruoase cu care se confruntă românii, ca urmare a majorării prețurilor la energie electrică și gaze naturale.

Nicolae Ciucă a precizat că „nimeni nu va plăti mai mult de 0,80 bani pe kWh energie electrică şi 0,31 bani pentru kWh la gaze naturale, indiferent de consum”.

Ce a decis premierul Nicolae Ciucă

În altă ordine de idei, miercuri după-amiază a fost publicată în Monitorul Oficial o altă decizie a șefului Guvernului. Nicolae Ciucă a hotărât ca Tudor Buzatu, fiul șefului PSD Vaslui, să ocupe poziția de secretar de stat în Secretariatul General al Guvernului.

Tudor Buzatu, fost secretar de stat în aparatul de lucru al Anei Birchall, vicepremier responsabil cu implementarea parteneriatelor strategice ale României, va ajunge astfel la Secretariatul Guvernului.

De altfel, Anna Birchall a devenit deputat în circumscripția electorală 39 din Vaslui, județ în care filiala PSD este condusă de Dumitru Buzatu, tatăl celui numit în prezent în funcția de secretar de stat la Secretariatul Executivului.


Accesează: