Nicolae Ciucă, explicații pentru electoratul liberal. De unde a apărut ideea alianței cu PSD

Nicolae Ciucă, explicații pentru electoratul liberal. De unde a apărut ideea alianței cu PSD Sursa foto: Facebook

Nicolae Ciucă admite că există încă o lipsă de înțelegere din partea electoratului PNL cu privire la coaliția de guvernare cu PSD, dar subliniază că, în ciuda acestui fapt, sunt pe drumul cel bun.

Liderul PNL a precizat faptul că sondajele arată că aproape 60% dintre români susțin această variantă de coaliție de guvernare, văzută ca un element de stabilitate și promovare a unei vieți normale.

Nicolae Ciucă recunoaște că liberalii nici acum nu înțeleg coaliția cu PSD

Președintele Senatului a subliniat că este necesar să continue discuțiile cu susținătorii liberali pentru a le explica raționamentul din spatele deciziei de a forma o coaliție cu PSD.

Cu toate acestea, Nicolae Ciucă, în calitate de președinte al PNL, consideră că este responsabilitatea sa să ofere clarificări și va face acest lucru ori de câte ori va fi necesar.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Avem și hardcore-ul fiecărui partid, eu trebuie să vorbesc cu susținătorii care nu înțeleg de ce am făcut asta. După ce vorbim, după ce le explicăm, după ce răspundem la întrebări, oamenii înțeleg, și voi face chestiunea asta oriunde va fi nevoie.

Să merg, să vorbesc, să-i fac să înțeleagă și să prezentăm argumentele noastre. Sigur că nu o să reușim să convingem pe toată lumea”, a adăugat liderul liberalilor, Nicolae Ciucă.

Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă

Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Liberalii nu-l vor susține niciodată pe Cristian Popescu Piedone

Deși cei de la PSD au afirmat că primarul Sectorului 5 se pretează pe electoratul social-democrat în situația în care varianta lui Cătălin Cîrstoiu nu funcționează, Nicolae Ciucă respinge o astfel de variantă.

În această situație, spune liderul PNL, partidul va avea un candidat propriu, mai ales că au această resursă pentru a-l identifica pe cel potrivit.

Alegeri

Vot. Sursa foto: Dreamstime.com

Avem varianta planul B, avem planul C. Cât de mult aș dori eu acum să devoalez un plan, nu o fac, dar dacă va fi nevoie, PNL, într-o situație de extremă urgență ca să folosesc această sintagmă, va avea propriul candidat, nu e problemă, avem resursa umană să identificăm acel candidat al PNL. Repet, extremă urgență.

Dacă identificăm un candidat comun din afara celor două partide e posibil să luăm o decizie în acest sens. După declarațiile de azi, vedeți că resursa e inepuizabilă. După ce vorbesc cu executivul partidului cu BPN, luăm o decizie și desemnăm un candidat”, a ținut să precizeze Nicolae Ciucă într-un interviu la digi24.