Nicolae Ciucă, despre candidatul liberalilor pentru PMB. Sebastian Burduja este un om al noii generații

Nicolae Ciucă, despre candidatul liberalilor pentru PMB. Sebastian Burduja este un om al noii generații Sursa foto: Facebook

Alianța PNL-PSD a renunțat la ideea unui candidat unic pentru Primăria Capitalei. Ambele partide revin la candidații pe care i-au avut anterior retragerii medicului Cătălin Cîrstoiu. Astfel, PNL în frunte cu Nicolae Ciucă merge pe mână ministrului Sebastian Buruduja.

Nicolae Ciucă: Sebastian Burduja, cea mai bună alternativă

Social-democrații speră că Gabriela Firea îi va depăși pe Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone, principalii favoriți în momentul de față. În aceste condiții, președintele Senatului, Nicolae Ciucă, din postura de președinte al PNL susține că Sebastian Burduja este pornește ca favori din moment ce intră în campanie din postura de ministru.

Totodată, liberalii mizează și pe cutumă împământenită în Capitală, potrivit căreia electroratul bucureștean votează în mare parte candidații de dreapta. Partidele din Coaliție își vor împărți votanții pe de o parte cu Nicușor Dan, în cazul liberalilor, iar pe de altă cu Popescu Piedone, în cazul PSD-ului. De menționat este faptul că actualul edil este favorit în sondaje.

Potrivit unui sondaj citat de Agerpres, candidatul PUSL, (formațiune politică de tip catch all party), Cristian Piedone beneficiază de o intenție de vot de 41%, iar Nicușor Dan ar fi votat de 46,1% dintre bucureșteni în cazul în care duminica viitoare s-ar vota pentru Primăria Capitalei. Însă, un alt aspect care trebuie menționat constă în faptul că datele se schimbă complet odată cu noii candidați introduși în luptă de PNL și PSD.

Ne puteți urmări și pe Google News
Nicolae Ciucă

Sursă foto: Facebook

„De astăzi, ne concentrăm pe Planul pentru București”

La mai puțin de două luni de la algerile din iunie, Nicolae Ciucă a menționat într-o postare pe rețelele de socializare că liberalii se vor concentra în perioada următoare stict pe planul convenit în interiorul partidului pentru a creștea calitatea vieții în Capitală.

„De astăzi, ne concentrăm pe Planul pentru București și pe modul în care putem îmbunătăți viața în Capitală. Candidatul nostru este Sebastian Burduja, președintele organizației PNL București, un om politic al noii generații, capabil, care cunoaște foarte bine Bucureștiul și problemele sale, are experiență în funcții executive înalte și va fi cea mai bună alternativă la actualul primar”, a scris, marți, pe Facebook, liderul PNL.

Nicolae Ciucă: Sebastian Burduja este un om politic al noii generații

Anunțul fostului premier vine într-un context în care Coaliția de guvernare a decis după o ședință de peste 10 ore ca partidele de guvernământ să participe separat în alegerile pentru Primăria Capitalei.

Decizia celor două formațiuni politice vine la doar o zi după ultimul sondaj în care medicul Cătălin Cîrstoiu este cotat cu puțin peste 10% intenție de vot. Dacă pentru Primăria Capitalei PNL și PSD vor lupta separat, pentru Consiliul General (CGMB) liberalii și social-democrații vor merge pe aceleași liste.

Nu în ultimul rând, forurile celor două partide conduse de Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au stabilit ca Gabriela Firea și Burduja să nu se atace în campania electorală. În ceea ce-l privește pe medicul Cîrstoiu, acesta a plecat de la ședința Coaliției că va fi propus pentru postul de ministru al Sănătății, atunci când situația o va impune.