Evenimentul Zilei > Politica > Nicolae Ciucă, anunț despre rectificarea bugetară. Care sunt măsurile cu cea mai mare prioritate pentru români
Nicolae Ciucă, anunț despre rectificarea bugetară. Care sunt măsurile cu cea mai mare prioritate pentru români

Nicolae Ciucă, anunț despre rectificarea bugetară. Care sunt măsurile cu cea mai mare prioritate pentru români

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat acum câteva ore că rectificarea bugetară care va fi aprobată de Guvern „asigură perspectiva unei bune funcţionări a serviciilor publice oferite cetățenilor, plata drepturilor sociale, precum şi finanțarea programelor şi schemelor de ajutor de stat destinate susținerii economiei”.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul pregătește o rectificare bugetară pozitivă, iar una dintre priorități este plata drepturilor sociale ale cetăţenilor.

Nicolae Ciucă:Rectificarea bugetară pe care o vom aproba asigură perspectiva unei bune funcționări a serviciilor publice oferite cetățenilor, plata drepturilor sociale, precum și finanțarea programelor și schemelor de ajutor de stat destinate susținerii economiei.

Pregătim o rectificare pozitivă, iar prioritate are finanțarea măsurilor guvernamentale incluse în pachetele de sprijin pentru economie și pentru cetățeni, reducând, în același timp, cheltuielile pentru bunuri și servicii ale tuturor ministerelor”, a anunţat premierul.

Premierul a explicat de unde se vor aloca bani în plus

Nicolae Ciucă a mai declarat că bugetul schemei de ajutor de stat va crește de la 6,38 miliarde lei la 7,37 miliarde lei:

„Alocăm fonduri suplimentare susținerii investițiilor importante în economie, așa cum ne-am angajat prin Programul Sprijin pentru România. Bugetul schemei de ajutor de stat va crește de la 6,38 miliarde lei la 7,37 miliarde lei, calificându-se investițiile de cel puțin 1 milion de euro în industria alimentară, producerea materialelor de construcții, producerea de piese auto și industria hârtiei.

Continuăm să menținem măsurile de protejare a cetățenilor, de susținere a serviciilor publice esențiale – activitățile în spitale, în școli, în toate instituțiile statului -, precum și activitatea din industria alimentară și a IMM-urilor. Sunt sectoarele de activitate cu pondere substanțială în bugetul de stat”, a mai subliniat premierul României.

Când va avea premierul o evaluarea completă a efectelor măsurilor luate de Guvern

Premierul  a amintit că ne aflăm la jumătatea perioadei de implementare a deciziei de compensare a creșterii prețului la carburanți, iar la sfârșitul lunii septembrie, spune premierul, vom avea evaluarea completă a efectelor măsurii guvernamentale.

„Totodată, ne aflăm la jumătatea perioadei de implementare a deciziei de compensare a creșterii prețului la carburanți. De la momentul luării deciziei, prețul la carburant a scăzut.

Prin urmare, la sfârșitul lunii septembrie vom avea evaluarea completă a efectelor măsurii guvernamentale, o soluție bună având în vedere că am putut cu toții să observăm impactul pe care l-a produs în reglarea prețului la carburanți.

Valorificăm toate oportunitățile de finanțare pe care le avem din fonduri naționale și europene și le punem în valoare în beneficiul cetățenilor români și al economiei naționale”, a scris premierul Nicolae Ciucă, joi, într-o postare pe Facebook.