Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Nicolae Ciucă, al 9-lea general!
Nicolae Ciucă, al 9-lea general!

Nicolae Ciucă, al 9-lea general!

Desemnarea ca premier al lui Nicolae Ciucă a dat prilejul unor jurnaliști să-și expună părerile partizane. Ceea ce nu este niciun păcat, dimpotrivă. Numai că din nefericire pentru ei, încercând să plătească polițe au apelat la istorie. O știintă care le este profund străină.

Nicolae Ciucă nu e nicidecum primul general care ocupă funcția de premier (prim-ministru) sau președinte al Consiliului de Miniștri, după cum era vechea titulatură a Excutivului.

De-a lungul istoriei sale, România a avut nu mai puțin de 8 președinți ai Consiliului de Miniștri/premieri: Gheorghe Manu, Ioan Emanoil Florescu, Alexandru Averescu, Constantin Coandă, Gheorghe Argeșanu, Ion Antonescu, Constantin Sănătescu și Nicolae Rădescu. Toți generali unu și unu. Dragii mei colegi pot verifica. Chiar cu ajutorul google, vorba nemuritorului Vanghelie, pentru că probabil nu au o carte de istorie în bibliotecă.

O altă marotă apărută imediat în spațiul public este aceea că se va militariza societatea. Că un guvern condus de un fost militar nu se poartă. O altă gogoașă, o altă fumigenă. George Washington, Andrew Jackson, William Henry Harrison, Zachary Taylor, Ulysses S. Grant și Dwight David „Ike” Eisenhower sunt mari nume de mari de președinți care au fost militari. Dau și un exemplu recent.

Șeful Departamentului Apărarii, regretatul Colin Powell a fost Șef al Statului Major interarme…. Peste tot în lume, nu doar în Israel (Ariel Sharon, Yitzhak Rabin) militarii au făcut politică de top. Da, par rigizi, dar sunt ordonați, corecți și mai ales loiali statului.

În ciuda unor opinii deplasate ofițerul, militarul român este un intelectual, nu un prost în bocanci. Faptul să sunt docili, gata să execute ordinul nu înseamnă că nu au un IQ suficient de mare precum a civililor. E arhicunoscut că militarii în rezervă sunt cea mai căutată categorie profesională pe piața muncii. Sunt punctuali, nu au fițe sindicaliste, sunt loiali și muncesc exemplar!

Eu cred că dimpotrivă, o mare calitate a lui Nicolae Ciucă este faptul că provine din Armată. Unde lucrurile sunt clare, unde există încă termenul de onoare. De patriotism, dar mai ales de cinste și serviciu în slujba Neamului. Sper din suflet, pentru binele acestei țări amărâte ca Nicolae Ciucă să reușească!