Evenimentul Zilei > Monden > Nicolae Ceaușescu a fost urmărit de blestem? Momentul știut de foarte puțini oameni
Nicolae Ceaușescu a fost urmărit de blestem? Momentul știut de foarte puțini oameni

Nicolae Ceaușescu a fost urmărit de blestem? Momentul știut de foarte puțini oameni

Vânătorii au superstițiile lor. Una dintre acestea spune că atunci când o capră neagră „albă” este vânată, un blestem îl va urmări pe vânător. Nicolae Ceaușescu a ucis una cu o lună înainte de a fi și el împușcat.

Printre altele, Nicolae Ceaușescu se mândrea cu trofeele pe care spunea el că le obținuse la vânătoare. Erau cabane în toate județele, ca să poată el avea unde sta când mergea la vânătoare. O legendă spune că a ucis o capră neagră, care era, de fapt, albă din pricina unei boli genetice. Er cu o lună înainte de a fi și el împușcat, împreună cu tovarășa Elena Ceaușescu.

Legenda spune că Nicolae Ceaușescu a fost la vânătoare și ar fi împușcat 77 de animale. Una dintre acestea era albă, din cauza unei boli genetice. Povestea spune că vânătorii nu ucid niciodată un astfel de animal pentru că aduce un blestem teribil. Mori în scurt timp! La fel ca Ceaușescu care a fost executat în mai puțin de o lună după ce ar fi luat viața unui astfel de exemplar.

Nicolae Ceaușescu era pasionat de vânătoare

Habar nu avea, spun cei care l-a cunoscut. Însă, însă îi plăcea să se laude cu trofeele pe care, se presupune, le-ar fi împușcat chiar el. De la urși imenși, la cerbi cu coarne ca din poveste, totul cădea la pământ atunci când dictatorul avea chef de o partidă de vânătoare, scrie ziarobiectiv.ro. Ultima vânătoare a lui Nicolae Ceaușescu a fost în Argeș! Blestemul caprei „albe” i-ar fi atras rapid moartea, spun vânătorii!

Nicolae Ceaușescu a continuat să vâneze aproape până în ultimele zile de viață. În luna noiembrie a anului 1989, a plecat la vânătoare de capre negre în județul Sibiu, unde prim-secretar era fiul său, Nicu Ceaușescu. Rezultatele nu au fost pe măsura dorințelor liderului comunist.

Așa a dat ordin să i se pregătească o altă partidă de vânătoare, în județul Argeș. Telefonul a sunat la Pitești dimineața, în jurul orei 3. Angajații Direcției Silvice Argeș și pădurarii din ocoale au fost cu toții mobilizați pentru o vânătoare care s-a desfășurat în munții argeșeni, în locurile numite Oalele Făgărașilor.

Citiți integral articolul scris de Marina Dohi în Rețete și vedete.