Evenimentul Zilei > EVZ Special > Nici Ordonanța Militară nu le stă în cale românilor. Cât de inconștienți sunt oamenii?!
Nici Ordonanța Militară nu le stă în cale românilor. Cât de inconștienți sunt oamenii?!

Nici Ordonanța Militară nu le stă în cale românilor. Cât de inconștienți sunt oamenii?!

Românii par să nu țină cont de nimeni și de nimic. După ce sâmbătă, în plină pandemie de coronavirus, aceștia s-au călcat în picioare pentru a încinge grătarele în Pădurea Băneasa, duminică dimineața bucureștenii ne-au mai servit o monstră de iresponsabilitate.

Duminică, încă de la primele ore ale dimineții, celebra Piaţă Obor a fost luată cu asalt, în ciuda recomandărilor emise de autorități.

Românii s-au înghesuit la tarabele tarabele din piață și au ignorat cu desăvârșire recomandarea de a evita locurilor aglomerate și de a păstra o distanță de minim 1 metru față de ceilalți.

Poate cel mai grav lucru este că printre cei iresponsabili s-au numărat și persoane vârstnice, categoria cu cel mai înalt grad de risc în fața virusului ucigaș, scrie Antena3.

Sâmbătă, viceprimarul sectorului 2 Dan Cristian Popescu a anunțat că locurile de joacă și spațiile de recreere sunt pline de persoane, așa că a luat decizia închiderii lor, de sâmbătă, ora 14.

„Am luat decizia închiderii locurilor de joacă și a spațiilor de recreere începând de azi, sâmbătă, 21 martie, ora 14.00. Am fost informat de cei aflați în teren că aceste locuri sunt pline de cetățeni, prin urmare consider că este responsabilitatea mea să iau această măsură”, a scris pe Facebook Dan Cristian Popescu.

‚Parcurile rămase deschise impun aceeași conduită socială și aceleași măsuri de prevenție: respectarea distanței de 2 metri între cetățeni, purtarea măștii și a mănușilor de unică folosință, evitarea locurilor aglomerate.

Fac un apel la responsabilitate: vă rog, respectați regulile impuse de autorități pentru a rămâne cu toții sănătoși”, a mai transmis viceprimarul.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: EVZ Special, Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: