Evenimentul Zilei > Actualitate > News Alert. Județul Sibiu scapă de carantină! Lista localităților vizate
News Alert. Județul Sibiu scapă de carantină! Lista localităților vizate

News Alert. Județul Sibiu scapă de carantină! Lista localităților vizate

Sibiul și celelalte localități din județ aflate de aproape o lună în carantină scapă, în sfârșit, de restricțiile sanitare impuse de pandemia de coronavirus.

Carantina zonală impusă în urmă cu o lună în municipiile Sibiu şi Mediaş, oraşele Cisnădie, Tălmaciu şi Avrig, precum şi comuna Orlat şi satul Şelimbăr va fi ridicată începând de luni, ora 5:00., a anunțat prefectul județului, Mircea Creţu.

„Efortul comun, al tuturor sibienilor, depus pe parcursul celor 4 săptămâni de carantină, nu a fost în zadar şi a dus la o scădere a numărului de cazuri şi la o transmitere comunitară mai redusă. Drept urmare, începând de luni, 14 Decembrie ora 05:00 măsura de carantină se încheie în toate localităţile din judeţ. Mulţumesc tuturor cetăţenilor care au respectat măsurile şi au dat dovadă de responsabilitate, spirit civic şi solidaritate! Sărbătorile se apropie şi este necesar să fim în continuare precauţi şi să ne protejăm respectând măsurile impuse pe perioada stării de alertă”, se arată în mesajul transmis duminică de Creţu.

Sâmbătă, rata incidenţei cazurilor de COVID-19 se situa la 5,13 la mia de locuitori în municipiul Sibiu, respectiv 4,83 în Mediaş, 2,96 la Cisnădie, 3,40 la Tălmaciu şi 3,48 la Avrig. În judeţ luat în ansamblu, indicele de incidenţă al infectărilor cu coronavirus se situa 3,65 la mia de locuitori, conform ultimei raportări comunicată sâmbătă de către Instituţia Prefectului.

Pe 16 noiembrie, municipiul Sibiu şi localităţile, Cisnădie, Tălmaciu şi Şelimbăr au intrat în carantină zonală, iar pe 23 noiembrie măsurile au fost impuse la Mediaş, Avrig şi Orlat.

La Sibiu, rata de incidenţă s-a situat în urmă cu 3-4 săptămâni şi la nivele de 13 sau 14 la mia de locuitori, fiind cel mai ridicat nivel înrestrat în această perioadă într-un municipiu reşedinţă de judeţ. În plus, numărul mare de cazuri înregistrate a afectat și spitalele, fiind depăşită capacitatea de preluare a unităţilor medicale desemnate pentru pacienţii cu COVID din municipiul Sibiu şi municipiul Mureş. Între timp au fost desemnate ca spitale de suport COVID şi alte unități, precum Spitalul Militar din Sibiu sau spitalul din Agnita.

Explozia de cazuri înregistrate la Sibiu în prima jumătate a lunii noiembrie a dus şi la demiterea unui subprefect, a directorului de la Direcţia judeţeană de Sănătate Publică (DSP) şi a directoarea Spitalului Clinici Judeţean de Urgenţă (SCJU). La conducerea DSP şi a SCJU au fost detaşaţi trei medici militari.