Astfel, proiectul a fost inițiat de ONG-ul ARCEN, iar măsura va intra în vigoare începând de vineri, 22 mai. Circulația mașinilor va fi interzisă în weekend-uri, în următoarele zone:

Zona 1 – Strada Polona (de la bd. Dacia) – strada A.D. Xenopol – strada Dionise Lupu – strada C.A. Rosetti – strada J.L. Calderon (de la strada C.A. Rosetti) – strada I.L. Caragiale – strada Icoanei – strada A. Vlaicu.

Zona 2 – Calea Victoriei (de la bd Regina Elisabeta) – strada Eforie – strada Domnita Anastasia – strada ing. A Saligny – Splaiul Independentei.

Zona 3 – Bulevardul Eroilor – Eroii Sanitari – piata Operei – strada Dr. J. Lister – strada Dr. Gr. Romniceanu.

Zona 4 – Strada E. Quinet (de la strada Academiei) – strada Biserica Enei

Zona 5 – Bulevardul Dacia – bulevardul N. Balcescu – strada G. Enescu – Calea Victoriei.

Zona 6 – Strada G. Enescu – N. Golescu – Calea Victoriei – strada C.A. Rosetti – bulevardul N. Balcescu.

Zona 7 – Bulevardul Unirii (intre Piata Constitutiei si locala de vest a pietei Unirii).

„Odata cu trecerea de la starea de urgenta la starea de alerta, si avand in vedere restrictiile de functionare a spatiilor de alimentatie publica si de divertismnt impuse de pandemia de coronavirus, bucurestenii vor dori cu siguranta sa se plimbe mai mult prin oras si, pentru a incuraja atat miscarea in aer liber, cat si mijloacele de transport alternativ, am decis sa instituim, in weekenduri, pe anumite artere din centrul orasului, zone pietonale, de promenada, unde circulatia masinilor sa fie interzisa”, a declarat Gabriela Firea, edilul Capitalei, potrivit unui comunicat de presă.