Unul dintre cei mai experimentaţi comisari de la Protecţia Consu­ma­torului Iaşi a ieşit din sistem cu eticheta de „şpăgar“ după ce a recunoscut nu mai puţin de 10 fapte de luare de mită, toate de mică amploare.

Dumitru Leonida i-a uimit pe oamenii legii prin perse­ve­renţa sa infracţională, comisarul luând mită tot ce îi pica în mână: cremă de ghete, burete pentru cremă de ghete, o lădiţă de căpşuni, o lădiţă cu piersici, o pereche de pantaloni, o curea, doi pepeni, o ladă cu portocale, una cu banane etc. De asemenea: bani, haine şi încălţăminte, mai ales pentru nevastă, titrează ziaruldeiaşi.ro

"În faţa procurorului şi în prezenţa apără­torului ales, inculpatul Barbu Le­onida a declarat expres că recu­noaşte comiterea faptei de luare de mită“, au mai precizat procurorii ieşeni.

Leonida nu e singurul comisar sau fost comisar de la această instituţie ce a intrat în vizorul anchetatorilor pentru luare de mită, în această vară. Dana Mihaela Darie şi Eduard Untu au intrat, de asemenea, în vizorul anchetatorilor.