Tragica poveste a morții Vioricăi Borzos, profesoara de sport de la Colegiul Tehnic „Remus Răduleț”, din Brașov, ucisă și aruncată pe Transfăgărășan, se apropie de final. Nepotul femeii ucise, Eduard- Mircea Borzos, a fost reținut ca principal suspect în această crimă. Tânărul de 33 de ani , căsătorit și tată al unui copil minor, este din Zărnești, județul Brașov, și, așa cum a dezvăluit „Evenimentul zilei”, a plecat din țară a doua zi după moartea femeii. Se întâmpla duminica trecută.


De atunci, el a lucrat în Italia pentru firma românească de transport la care era angajat. A fost chemat de anchetatori la audieri, fără a-i dezvălui faptul că e principalul suspect. A aterizat în România în noaptea de miercuri spre joi. La ora 2.30, după ce a coborât din avionul care aducea din Italia, a fost preluat de polițiști, care l-au dus la Sibiu. Acolo, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu i-au prezentat probele și l-au reținut.

Probele anchetatorilor

Așa cum ne-a declarat prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veştemeanu, probele de la locul crimei, de pe cadavru și de pe camerele de luat vederi din apropierea locului în care a fost găsită victima, îl indică drept autor pe Eduard-Mircea Borzos. La 10 kilometri de locul în care a fost găsit cadavrul se află localitatea Cârţişoara. Acolo, se află o pensiune de pe ale cărei camere de luat vederi a fost identificată mașina nepotului, un Opel Zafira, chiar pe data de 7 mai, sâmbăta în care a fost ucisă profesoara. Apoi, pe blugii victimei s-a găsit o urmă de pantof sport. Urma lăsată a coincis cu talpa încălțămintei aflată în bagajul nepotului, la sosirea pe Aeroportul „Henri Coandă”. Importante au fost și mesajele dintre cei doi, profesoară și nepot, din zilele de dinaintea morții Vioricăi Borzos. „Victima a primit ameninţări cu moartea din partea nepotului”, a adăugat procurorul. Apoi, localizarea telefoanelor mobile ale celor doi, făcută prin triangulare, arată că nepotul și profesoara se aflau în același loc în ziua crimei.

Urmele crimei

Trupul femeii a fost găsit la două zile după comiterea crimei, pe 9 mai, la marginea DN 7C – Transfăgărășan, acoperit cu iarbă. Legiștii au stabilit că moartea profesoarei a fost violentă şi a fost cauzată de asfixie mecanică, prin strangulare cu mâinile. Pe gâtul femeii ucise s-a găsit un cordon de la un halat, semn că ucigașul a încercat să simuleze o sinucidere, prin spânzurare. Lipsa unor semne vizibile de autoapărare indică faptul că profesoara ori a fost luată prin surprindere, ori s-a întâmplat ceva care a determinat-o să nu reacționeze.

Suspectul neagă crima

Eduard-Mircea Borzos (foto) a fost arestat, pentru 30 de zile, de un judecător de la Tribunalul Sibiu. Este acuzat de omor asupra unei rude. În timpul audierii, el a negat că ar fi criminalul, spunând că a fost în altă parte, în ziua în care a fost ucisă profesoara. Tot aseară, a avut loc slujba de priveghi a profesoarei Viorica Borzos, la capela bisericii Schimbarea la Față –Micșunica, Brașov. Ea va fi înmormântată cu ajutorul colegilor, profesorii de la Colegiul Tehnic „Remus Răduleț”.


FOTO:Eduard-Mircea Borzos