Evenimentul Zilei > Sport > Neplătiți, giurgiuvenii și-au dorit mai mult înfrângerea
Neplătiți, giurgiuvenii și-au dorit mai mult înfrângerea

Neplătiți, giurgiuvenii și-au dorit mai mult înfrângerea

Pentru că au restanțe salariale, jucătorii Astrei Giurgiu le-au făcut cadou victoria celor de la CFR Cluj și, implicit, prima poziție în Liga I

Astra Giurgiu ajunsese lidera competiției interne, înaintea etapei a 21-a. Rebelii Denis Alibec, Constantin Budescu și Gabi Tamaș priveau de sus restul competitoarelor și sperau să-și încaseze restanețele financiare care au ajuns la trei luni de întârziere.

Budescu a luat vacanță mai devreme

Finanțatorul Ioan Niculae n-a virat banii, așa că giurgiuvenii au făcut act de prezență în etapa a 21-a, pe terenul campioanei en-titre, CFR Cluj. Echipa lui Dan Petrescu s-a impus fără mari probleme, scor 2-0, și a făcut rocada cu Astra, urcând pe prima poziție.

Ardelenii au 41 de puncte, „alb-negrii” au strâns 40. Constantin Budescu a dat impresia că-și dorește să ia vacanță mai devreme și „a căutat” două cartonașe galbene, pe care le-a obținut în minutele 81 și 83.
Astfel, atacantul va absenta în ultima etapă din 2019, atunci când echipa sa va evolua pe teren propriu cu Academica Clinceni.

Niculae s-a supărat când a auzit de bani

La final, Ioan Niculae a cauționat atitudinea lui Budescu. „Ne așteptam la mai mult de la Budescu, dar e și el om. Budescu știa de la începutul meciului ce ne va face Kovacs (n.r. – Istvan Kovacs, arbitrul meciului)”, a spus omul de afaceri la GSP Live.

În momentul în care a fost întrebat despre restanțele financiare, patronul Astrei s-a supărat. „Iar începeți cu prostiile. Jucătorii sunt plătiți până în luna octombrie”. Cornel Dinu l-a desființat pe Budescu, din cauza atitudinii avute în meciul din Gruia. „Procurorul” a afirmat că atacantul și-a dorit mai mult să intre în vacanță decât să joace în ultima etapă a anului.

„A vrut să fie liber mai spre sorici”

„Budescu e un fotbalist capricios, care a dorit să înceapă mai devreme pregătirile pentru colind. Şi-a luat singur al doilea cartonaş galben. A vrut să fie liber mai spre şorici, mai spre ale noastre, cele lumeşti. Atunci când se pune problema evoluţiei sale în echipa naţională, trebuie să gândeşti la modul general. La noi, ca naţie, caracterul lasă de dorit”, a spus Dinu la Telekom Sport.