„Nu există nicio îndoială cu privire la poziţia dominantă a Facebook pe piaţa reţelelor sociale, şi nici asupra utilizării acestei poziţii dominante”, a argumentat Curtea Federală de Justiţie în decizia sa.

Acesta confirmă o hotărâre emisă împotriva Facebook în 2019 de autoritatea naţională în domeniul concurenţei. Gigantul american a depus ulterior recurs contra Oficiului german anti-cartel în faţa unui tribunal care i-a dat câştig de cauză, potrivit AFP şi dpa.

Verdictul celei mai înalte jurisdicţii infirmă decizia tribunalului şi aplică o înfrângere grupului american.

Cazul se va întoarce acum la Înalta Curte regională din Dusseldorf pentru o decizie finală.

„Facebook nu autorizează posibilitatea de alegere”, a justificat preşedintele Curţii Federale, Peter Meier-Beck.Decizia acesteia se aplică cu efect imediat pentru Facebook, care trebuie să-şi revizuiască clauzele contractuale.

Justiţia germană reproşează Facebook că abuzează de poziţia sa dominantă, impunându-le clauze contractuale abuzive utilizatorilor diferitelor sale platforme.

Autorităţile germane impun Facebook să solicite „acordul explicit” asupra anumitor clauze din partea celor în jur de 30 milioane de utilizatori din ţară.

Facebook, o nouă aplicație care permite navigarea gratuită pe internet

Facebook testează o nouă aplicație care le va permite oamenilor să profite de avantajele internetului gratuit.

Gigantul social media Facebook testează în prezent o nouă aplicație numită Discover.

Conform unei postări pe blogul Teck, această nouă aplicație se bazează pe inițiativa care permite oamenilor să navigheze pe internet pentru a accesa gratuit serviciile de bază.

Discover este o aplicație web și Android care poate fi folosită pentru a naviga pe internet, folosind un smartphone sau chiar un telefon de bază cu posibilitatea de a accesa internetul.

În Peru se testează deja. Urmează în alte țări precum Thailanda, Filipine și Irak. Gigantul social media a declarat că tot ceea ce trebuie să aibă utilizatorii este un cont Facebook. Mai mult, aplicația nu va stoca niciun istoric de navigare în legătură cu utilizatorul.

Facebook susține că operatorii de telefonie mobilă nu-i vor taxa pe cei care aderă la acest program cu rolul de a permite oamenilor să navigheze pe web gratuit.