Evenimentul Zilei > International > Neil Young îi spune “NU” lui Donald Trump | VIDEO
Neil Young îi spune “NU” lui Donald Trump | VIDEO

Neil Young îi spune “NU” lui Donald Trump | VIDEO

Rockerul canadian Neil Young l-a acuzat pe magnatul conservator american şi candidat la preşedinţia SUA, Donald Trump, că i-a folosit muzica fără permisiunea sa, la un miting electoral, relatează AFP.

Marţi dimineaţă, în cadrul unui miting organizat la centrul Trump Tower din New York pentru a-şi anunţa candidatura la preşedinţia SUA, Donald Trump şi-a făcut apariţia pe scara rulantă în ritmurile piesei 'Rockin' In The Free World', unul din cântecele emblematice ale artistului canadian, informează Agerpres.

Câteva ore mai târziu, Neil Young a publicat un comunicat în care declara că "Donald Trump nu este autorizat să folosească "Rockin' In The Free World" pentru a-şi anunţa candidatura la alegerile prezidenţiale din 2016 din SUA". 

"Neil Young, cetăţean canadian îl susţine pe Bernie Sanders la preşedinţia SUA", precizează comunicatul. Senatorul Sanders este unul din rivalii lui Hillary Clinton la învestirea democraţilor. 

Magnat imobiliar, Donald Trump se consideră conservator şi i-a susţinut în trecut pe candidaţii republicani. Neil Young este cunoscut pentru militantismul său de stânga şi pentru angajamentele faţă de cauzele care vizează mediul înconjurător.