Peste 40 de persoane au fost depistate pozitiv cu SARS-COV-2 cu după ce au participat la o slujbă religioasă din Frankfurt, la începutul acestei luni, a anunțat, sâmbătă șeful departamentului de Sănătate al orașului. Este vorba de credincioși baptiști care, în data de 10 mai, s-au dus la biserică.

Situația este dinamică, afirmă autoritățile germane. ”Majoritatea dintre ei sunt asimptomatici. Din câte știm, o singură persoană a fost internată la spital”, a declarat Rene Gottschalk.

Și în Italia, cel puțin 40 de persoane au fost infectate din aceeași sursă: frizerul lor. Bărbatul a decis să dea curs rugăminților clienților și s-a deplasat la domiciliile acestora în orășelul Campofranco din Caltanissetta, pentru a-i tunde. Se pare că frizerul era infectat și asimptomatic, astfel că i-a îmbolnăvit, fără să vrea, pe toți cei cu care a intrat în contact.

Anunțul a fost făcut de primarul orașului, Rosario Pitanza. Acesta a precizat că toate persoanele care au intrat în contact cu frizerul au fost puse în carantină, imediat ce testele au ieșit pozitive la noul coronavirus.

Surse: Antena3.ro și GazetaRomaneasca.com