"Există, din fericire, şi o schimbare de atitudine pe care am notat-o de la preluarea funcţiei de director SRI de către Hellvig, despre care mi-am exprimat la început nişte rezerve, dar trebuie să salut schimbarea de atitudine şi deciziile care au fost luate, în conformitate cu prevederile legale şi care respectă rolul pe care trebuie să îl îndeplinească un SRI, un serviciu de informaţii, într-o societate liberă şi democratică", a afirmat marţi Tăriceanu, după audierea sa în Comisia pentru controlul activităţii SRI.

 

MOTIVUL pentru care Tăriceanu va fi AUDIAT marți în Comisia de Control a SRI. „Atunci când era premier şi era membru CSAT…”

El a precizat că se referă "la revenirea SRI la misiunea sa esenţială, nu de supraveghere a cetăţenilor, nu de transformare a Serviciului într-o poliţie judiciară cum a funcţionat în trecut".

Preşedintele Senatului a fost audiat, marți, în Comisia de Control al SRI, după ce a acuzat, în mai multe ieşiri publice, existenţa unui stat paralel și al unui sistem care încearcă să acapareze toate instituţiile statului.

 

Tăriceanu DETONEAZĂ BOMBA la audierile din Comisie: „Băsescu avea pe birou INTERCEPTĂRI cu Adrian Năstase”

Călin Popescu Tăriceanu a dezvăluit în timpul audierilor la Comisia pentru controlul SRI că a aflat în urma unei discuții cu o persoană care în anul 2005 lucra la Președinție, iar în prezent ar fi parlamentar PNL, că pe biroul președintelui Traian Băsescu se aflau atunci redate convorbiri telefonice despre președintele Camerei Deputaţilor, care la acea vreme era Adrian Năstase, și fiul său.

"A spus că are, în urma unei discuţii cu o persoană care este, cred, parlamentar PNL în acest moment, şi care în perioada anului 2005, dacă nu mă înşel, lucra la Cotroceni, a spus că nu doreşte să dea numele pentru că nu a avut o discuţie cu domnia sa, a observat pe biroul preşedintelui de atunci redarea convorbirii telefonice dintre preşedintele Camerei Deputaţilor de la vremea respectivă, Adrian Năstase, şi fiul domniei sale, spunând că nu este un lucru în regulă", a declarat Claudiu Manda, președintele Comisiei pentru controlul SRI.