Evenimentul Zilei > Actualitate > Neculai Onţanu şi complicii lui află dacă se aleg cu măsuri preventive mai blânde
Neculai Onţanu şi complicii lui află dacă se aleg cu măsuri preventive mai blânde

Neculai Onţanu şi complicii lui află dacă se aleg cu măsuri preventive mai blânde

Evenimentul Zilei vă prezintă principalele subiecte ale zilei de miercuri, 18 mai.

Neculai Onţanu şi complicii lui află dacă se aleg cu măsuri preventive mai blânde

Primarul suspendat al Sectorului 2 Neculai Onţanu şi secretarul general al Primăriei, Toma Şutru, vor fi aduşi vor fi aduşi, mâine, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru judecarea contestaţiilor formulate împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti din data de 6 mai, prin care li s-au respins cererile de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau cu măsura controlului judiciar. Totodată, pe rolul aceleiaşi instanţe se judecă o contestaţie a DNA împotriva plasării în arest la domiciliu a Loredanei Radu, şi ea cercetată în dosarul de corupţie al lui Neculai Onţanu.  
Primarul suspendat al Sectorului 2 a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în data de 25 martie, fiind acuzat de luare de mită.

Potrivit deciziei magistraţilor, Şutru Toma, secretar al Consiliului local al Sectorului, a fost arestat preventiv, acesta fiind acuzat că ar fi solicitat pentru intervenţia sa două milioane de euro, banii fiind mascaţi sub forma unui contract de vânzare cumpărare pentru un teren care nu putea fi utilizat, preţul acestuia fiind supraestimat, spun procurorii.
În acelaşi dosar, judecătorii au mai dispus arestarea avocatei Loredana Radu, fost apărător al lui Victor Ponta, aceasta fiind acuzată de complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

Procurorii DNA arată că în perioada 2006-2007, Neculai Onţanu ar fi facilitat procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, fără a ţine cont de recomandările juriştilor din cadrul instituţiei pe care o conducea. (Ionuţ Mureşan)