Evenimentul Zilei > Actualitate > Ne sufocăm! Plantarea copacilor nu mai este suficientă pentru a ne salva
Ne sufocăm! Plantarea copacilor nu mai este suficientă pentru a ne salva

Ne sufocăm! Plantarea copacilor nu mai este suficientă pentru a ne salva

Oamenii emit între aproximativ 30 miliarde până la 40 miliarde de tone de gaze cu efect de seră, dioxid de carbon, în atmosferă în fiecare an. Dacă o să o ținem așa în continuare, Pământul va continua să se încălzească și, în cele din urmă, să ne devasteze modul de viață.

Ce putem face

Majoritatea oamenilor de știință sunt de acord că avem nevoie de o modalitate de a captura o parte din CO2 din atmosferă. O idee este să plantezi mulți copaci. Copacii folosesc CO2 pentru a crește. De asemenea, eliberează oxigen, deci este câștigător.
Dar studiile indică faptul că pur și simplu nu putem crește suficienți pomi pentru a capta cantitatea necesară de CO2 care ne-ar ajuta să îndeplinim obiectivele stabilite de Acordul de la Paris.

Într-adevăr, ar trebui să acoperim întreaga SUA cu copaci doar pentru a capta 10% din CO2 pe care îl emitem anual.

Nu există suficient spațiu pe această planetă pentru a avea terenurile agricole necesare pentru a hrăni lumea, plus spațiul pentru plantarea numărului necesar de copaci.
Cu alte cuvinte, mulți dintre noi ar muri de foame dacă am încerca să folosim copaci pentru a rezolva problema emisiilor noastre.