Temperatura maximă a aerului se va încadra între 13 – 31 grade Celsius, iar cea minimă va oscila între 6 şi 21 de grade Celsius în toate regiunile.

Mai mult, specialiștii informează că România se va confrunta cu un fenomen meteo extrem, și anume seceta pedologică puternică, ce se va menţine, în perioada 1 – 7 octombrie, în Maramureş, Crişana, Oltenia şi Dobrogea, dar şi în cea mai mare parte a Banatului şi Munteniei, acolo unde conţinutul de umiditate va prezenta valori deosebit de scăzute.

„În stratul de sol 0-20 cm ogor, rezerva de umiditate se va situa în limite satisfăcătoare până la apropiate de optim şi optime pe suprafeţe agricole extinse din Moldova şi Transilvania, local în nordul, nord-vestul, vestul şi sudul Munteniei, izolat nord-estul Banatului. Conţinutul de umiditate va prezenta valori scăzute (secetă pedologică moderată) şi deosebit de scăzute (secetă pedologică puternică şi extremă), în Maramureş, Crişana, Oltenia şi Dobrogea, cea mai mare parte a Banatului şi Munteniei, local în sudul, centrul şi izolat estul Moldovei, centrul şi estul Transilvaniei”, menţionează specialiştii ANM.

La noi în țară, în perioada următoare se vor înregistra temperaturi extrem de scăzute în anumite zone, iar la munte este posibil să ningă, pe creste. De asemenea, meteorologii informează că pe lângă temperaturile scăzute, în România se vor înregistra ploi în perioada următoare, mai ales în zonele de deal și câmpie.

Prognoza pentru următoarele două săptămâni
 
Temperaturile în următoarele două săptămâni vor fi mai mari decât cele normale. Va ploua mult, cu excepţia sudului ţării. Conform prognozei meteo pe următoarele două săptămâni, în săptămâna 28 septembrie – 5 octombrie, valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.
Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a ţării. Excepţie va face extremitatea de sud a ţării, unde cantităţile de precipitaţii vor fi uşor deficitare.

Zăpadă pe Vârful Omu

De miercuri, 30 septembrie, până vineri, 2 octombrie, temperaturile minime pe Vârful Omu vor fi de – 3 grade Celsius,  condiţii de ninsoare înregistrându-se doar în seara zilei de miercuri şi în dimineaţa zilei de joi. Începând cu data de 3 octombrie, temperaturile în Bucegi vor creşte, situându-se în intervalul 1 grad Celsius minima şi 14 grade Celsius maxima. În intervalul 2-9 octombrie, vremea va fi predominant însorită pe parcursul zilei.