Evenimentul Zilei > Actualitate > Ne așteaptă ore grele. Căderi masive de grindină în toiul caniculei. Imagini incredibile
Ne așteaptă ore grele. Căderi masive de grindină în toiul caniculei. Imagini incredibile

Ne așteaptă ore grele. Căderi masive de grindină în toiul caniculei. Imagini incredibile

ANM a anunțat un nou cod portocaliu, valabil pentru București. Anunțul meteorologilor e valabil de la ora 19:30

Capitala va fi supusă unui nou test din partea naturii. Prognoza meteo ne aduce un avertisment, valabil pentru București.

Avertismentul, care intră în vigoare la ora 19:30, survine la nici 24 de ore după ce autoritățile din Capitală s-au dovedit a fi nepregătite în fața forței pe care natura o exercită prin fenomenele sale. 

 

”În orele următoare, ca și în zilele următoare, vorbim de temperaturi foarte ridicate, de val de caniculă în jumătatea de sud a teritoriului cel puțin, pentru că aici temperaturile vor fi foarte ridicate la amiază, vor depăși valori de 35 de grade și vor atinge chiar 39-40 de grade în extremitatea sudică a teritoriului.

În jumătatea nordică vor fi variații termice, temperaturile mai scad ușor. În nordul Moldovei abia dacă ne apropiem de o vreme călduroasă, adică temperaturi de 30 de grade. Acest lucru se datorează faptului că în jumătatea nordică, în nord, nord-est și centru, vor mai traversa sisteme noroase care vor determina fenomene specifice instabilității atmosferice, așa cum s-a întâmplat și ieri.

Vor fi episoade scurte și violente (n.r.- de vijelii în sudul țării), nu sunt de lungă durată, sunt dezvoltări de o oră – două, cel mult trei ore, dar nu la aceeași intensitate, ci aceasta va fi evoluția lor în timp.

Este foarte probabil ca și în această după-amiază să avem astfel de manifestări în partea de sud a teritoriului. Se vor semnala într-o jumătate nord-estică – în nord, centru, est și sud-est. Mai violente, chiar și în momentul acesta, ne așteptăm să fie în jumătatea nordică a Moldovei și în zonele montane, însă tot ce va coborâ pe o circulație nord-estică, sud-estică, în zona Munteniei, foarte probabil și în zona Capitalei, să mai avem astfel de fenomene”, a declarat meteorologul Alina Șerban la Antena 3.

Grindină pe Valea Prahovei

Fenomenele meteo extreme din ultimele zile au ajuns și pe platoul Bucegi, pe Valea Prahovei și în Bușteni, unde furtuna violentă a lovit mai multe localități. Au fost căderi masive de grindină.

Vijeliile au ajuns, joi după-amiază, și pe platoul Bucegi, în Bușteni, dar și în mai multe localități din Prahova, precum Plopu, Urlați și Albești Paleologu, unde au fost înregistrate căderi masive de grindină.

Prahova se află sub cod portocaliu de furtună până în această seară la ora 23:00.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News