Evenimentul Zilei > International > MAFIA italiană l-a LICHIDAT! A PLĂTIT cu VIAȚA pentru o confesiune făcută în URMĂ cu 15 ani
MAFIA italiană l-a LICHIDAT! A PLĂTIT cu VIAȚA pentru o confesiune făcută în URMĂ cu 15 ani

MAFIA italiană l-a LICHIDAT! A PLĂTIT cu VIAȚA pentru o confesiune făcută în URMĂ cu 15 ani

În ziua de Crăciun, fratele unui fost membru al mafiei a fost împușcat mortal de doi indivizi. Conform informațiilor oferite de autorități, se pare că atacul a fost comandat de un clan al mafiei „Ndrangheta”.

Marcello Bruzzese, în vârstăde 51 de ani, a fost ucis în centrul istoric al orașului Pesaro, în regiunea italiană Marche. Potrivit poliției, ucigașii, care purtau cagule negre, așteptau lângă apartamentul victimei și au tras în el cel puțin 20 de gloanțe.

Tatăl lui Bruzzese, Domenico, a fost ucis în 1995, în ceea ce a fost considerat la momentul respectiv „o ambuscadă a mafiei”. Fratele lui Marcello Bruzzese, Girolamo, s-a alăturat unei organizații criminale din Rizziconi, un oraș din provincia Reggio Calabria.

Ca urmare a unui conflict intern în organizație, în octombrie 2003 Girolamo l-a împușcat pe Crea, un membru al organizației. Câteva zile mai târziu, acesta a mers la poliție și a colaborat cu autoritățile pentru a oferi informații membri fostei sale organizații criminale.

Crea a supraviețuit tentativei de asasinat, dar a fost arestat și condamnat la închisoare. Mărturisirea lui Girolamo a ajutat la arestarea mai multor membri ai Ndranghetei, inclusiv a politicienilor care au legătură cu organizația criminală, scrie TheGuardian.

Marcello nu era membru al Ndranghetei, acesta mutându-se în Pesaro în urmă cu trei ani. Poliția investighează dacă atacul fatal a fost un act de răzbunare pentru confesiunile fratelui său, Girolamo. Potrivit publicației La Repubblica, anchetatorii cred că această crimă ar putea fi o „răzbunare din trecut”.

Potrivit rapoartelor, „Ndrangheta are sute de membri ce provin din 30 de țări, iar activitățile sale implică mii de oameni din întreaga lume”. Un studiu realizat în 2013 de Institutul de Cercetare Demoskopika în 2013 a susținut că „Ndrangheta a făcut mai mulți bani decât Deutsche Bank și McDonald's”.

Un studiu realizat de Institutul de Cercetare Demoskopika în 2013 a susținut că "Ndrangheta a făcut mai mulți bani decât Deutsche Bank și McDonald's, împreună cu o cifră de afaceri de 53 miliarde de euro (44 miliarde de lire sterline).