Evenimentul Zilei > Sport > Naționala de handbal, învinsă dramatic de Olanda, la Campionatul Mondial. Ce șanse de calificare mai au româncele
Naționala de handbal, învinsă dramatic de Olanda, la Campionatul Mondial. Ce șanse de calificare mai au româncele

Naționala de handbal, învinsă dramatic de Olanda, la Campionatul Mondial. Ce șanse de calificare mai au româncele

Naționala de handbal a României a cedat la un singur gol diferență, în confruntarea cu Olanda, disputată în Grupele Principale ale Campionatului Mondial.

Naționala feminină de handbal a României a suferit o înfrângere dureroasă, joi după-amiază, la Campionatul Mondial din Spania, contra reprezentativei Olandei. „Tricolorele” au cedat cu scorul de 30-31, dar pe finalul confruntării au avut chiar șansa de-a câștiga meciul.

România a revenit spectaculos în repriza a doua, dar nu a putut să evite eșecul în fața Olandei

După primele 12 minute, România conducea Olanda cu scorul de 7-5, dar la pauză, batavele, campioane mondiale, au avut avantaj de 17-14. În partea a doua, elevele lui Adrian Vasile au revenit și în final au dus scorul de 30-30. Au urmat trei atacuri ratate, din cauza portarului advers, care a apărat loviturile româncelor, iar olandezele s-au impus la 1 gol diferență pe tabela de marcaj.

Crina Pintea, pivotul primei reprezentative, a marcat de șase ori și a fost declarată cea mai bună jucătoare a partidei. Tot șase goluri a reușit să-și treacă în cont și Cristina Laslo.

În Grupa a 2-a Principală, naționala României va mai evolua, sâmbătă, împotriva reprezentativei din Puerto Rico, de la ora 16.30. Apoi, luni, 13 decembrie, urmează jocul cu Suedia, de la ora 19.00. Naționala are șanse foarte mici de calificare în sferturile de finală, chiar dacă va învinge în ultimele două confruntări.

Șanse minime de calificare în sferturile de finală

Clasamentul arată astfel: 1. Olanda (3 jocuri, 5 puncte), 2. Norvegia (2 jocuri, 4 p.), 3. Suedia (2, 3p), 4. România (3, 2p), 5. Kazahstan (2, 0p), 6. Puerto Rico (2, op). În fazele eliminatorii, mai departe vor merge primele două naționale clasate în grupă. În fericitul caz în care s-ar califica în faza următoare, „tricolorele” ar da peste adversare din grupa I principală, una din care fac parte Franța, echipa Federației Ruse de Handbal, Slovenia, Serbia, Polonia și Muntenegru.

Româncele au câștigat prima partidă, cea disputată împotriva reprezentativei Iranului, scor 39-11. Nu au fost probleme nici în cea de-a doua confruntarea, cu naționala din Kazahstan, iar „tricolorele” s-au impus după un alt galop de sănătate cu scorul de 38-17. Apoi, a venit înfrângerea cu Norvegia, scor 22-33.