Năstase, judecat pentru Zambaccian 1

Năstase, judecat pentru Zambaccian 1

Plenul Camerei Deputaţilor va decide mâine dacă îi ridică imunitatea parlamentară fostului premier PSD Adrian Năstase şi pentru dosarul Zambaccian 1. Decizia a fost luată de Biroul Permanent al Camerei, după mai bine de trei ore de discuţii în spatele uşilor închise.

Votul deputaţilor ar putea da undă verde procurorilor DNA şi în acest dosar. În martie 2009, plenul acestui for legislativ a aprobat ridicarea imunităţii parlamentare a lui Năstase pentru dosarele Zambaccian 2 şi Mătuşa Tamara.

În cazul Zambaccian 1, ancheta nu putea fi derulată întrucât, în 13 august 2008, cererea procurorului general Laura Codruţa Kovesi de ridicare a imunităţii parlamentare a fost respinsă de Parlament.

Kovesi a cerut recent repetarea votului pe motiv că, între timp, Curtea Constituţională a stabilit că începerea urmăririi penale se aprobă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi şi nu cu două treimi cum era până acum. Deputaţii din comisia juridică stabiliseră însă că decizia CCR nu se poate aplica retroactiv.

Ne puteți urmări și pe Google News