Evenimentul ZileiActualitateNASA avertizează! Un asteroid cu lățimea de 1,5 kilometri se apropie de Pământ. Video în articol

NASA avertizează! Un asteroid cu lățimea de 1,5 kilometri se apropie de Pământ. Video în articol

NASA avertizează! Un asteroid cu lățimea de 1,5 kilometri se apropie de Pământ. Video în articol
NASA a avertizat că un asteroid suficient de mare se ava apropia de marginea Pământului în această săptămână, notează Express.

Un asteroid reperat pentru prima data acum 20 de ani va face o alta vizita la marginea Pământului în această săptămână. Agenția spațială NASA a urmărit evoluția asteroidului spațial, numit KW4. Iar imaginile arată cum asteroidul devine  tot mai strălucitor pe măsură ce se apropie de Pământ. Se presupune că apropierea maximă se va petrece  în jurul datei de 25 mai.   

Deşi clatalogat de NASA ca fiind cu "potenţial periculoas" din punct de vedere tehnic, asteroidul KW4 se va apropia de noi dară fără niciun pericol.  Chiar și la cel mai apropiat punct al său, piatra spațială va fi la 5.176.086 kilometri de Pământ sau de 13.5 ori distanța de la Lună.  

Descrierea asteroidului KW4 din 1999 era următoareadouă obiecte distincte, constând dintr-o rocă mai mare, cu diametrul de 1,3 kilometri și o mini-lună care orbitează în jurul ei.  NASA a explicat: "Corpul principal (primar) al KW4 1999 este de aproximativ 1300 de metri în diametru, dar forma sa este de fapt destul de complexă. Asteroidul este ușor zdrobit la poli şi cu o creastă". "Al doilea este de aproximativ 500 de metri în diametru, iar cei doi asteroizi orbitează la fiecare 17,5 ore la o distanță de aproximativ 2,57 kilometri."

NASA a prezentat o previzualizare cu rezoluție mică a asteroidului înainte de a se apropia de Pământ. Iar Agenția Spațială Europeană (ESA) a afirmat într-o declarație: "Scopul este de a testa observatoarele și telescoapele, să se conștientizeze tipul de informații care pot fi colectate pe termen scurt în cazul în care ar exista un pericol". 

 Zeci de telescoape se vor sincroniza pentru a aduna observații  

Asteroidul 1999 KW4 a fost descoperit la 20 mai 1999 în colaborare cu LINEAR folosind observatoarele Goldstone și Arecibo.  Asteroidul orbitează în jurul soarelui la fiecare 186 de zile.  Stânca spațială a realizat o succesiune de abordări în apropierea Pământului în ultimul secol și, se va apropia și mai mult de noi în luna mai 2036. 

 


Accesează: