Evenimentul Zilei > Social > NASA, anunţul momentului! Ce a descoperit pe Lună şi când va face dezvăluirea-bombă
NASA, anunţul momentului! Ce a descoperit pe Lună şi când va face dezvăluirea-bombă

NASA, anunţul momentului! Ce a descoperit pe Lună şi când va face dezvăluirea-bombă

NASA va face anunţul cel mare despre „nouă descoperire” despre Lună. Se presupune că ar fi vorba despre un nou rezultat științific misterios pe care agenția intenționează să îl dezvăluie luni (26 octombrie).

NASA face referire la ambițiosul program Artemis.

NASA a anunţat că va da publicităţii luni, 26 octombrie, o descoperire importantă despre Lună, în cadrul unei conferinţe de presă ce va fi organizată la ora 16:00 GMT şi care va putea fi urmărită în direct pe site-ul Agenţiei spaţiale americane.

Comunicatul NASA prin care este anunţată această conferinţă de presă promite o descoperire importantă despre Lună şi face trimitere şi la ambiţiosul program spaţial Artemis care îşi propune o aselenizare cu echipaj uman la polul sud selenar în 2024.

Ce ascund noile informaţii despre Lună

Descoperirea ce urmează să fie anunţată este legată de observatorul SOFIA (Stratospheric Observatory for Infrared Astronomy), rezultatul unui parteneriat germano-american.

SOFIA este un observator astronomic instalat într-un avion Boeing 747 modificat care operează de la mare înălţime, pentru a evita distorsiunile atmosferice care afectează observaţiile derulate de la sol.

Iar pentru că acest observator este plasat într-un avion, devine mult mai uşor să fie derulate observaţii asupra unui anumit sector de cer pe perioada zborurilor care durează de obicei 10 ore, conform NASA. Instrumentele din dotarea observatorului SOFIA se concentrează pe spectrul infraroşu al luminii, studiind obiecte din Sistemul Solar, din Calea Lactee, dar şi din alte galaxii.

La conferinţa de presă vor fi prezenţi  unii dintre cei mai mari experţi de la NASA

Naseem Rangwala, cercetătoare în cadrul programului SOFIA la Centrul de Cercetare Ames al NASA din California, va fi unul dintre cei patru experţi care vor participa la conferinţa de presă de luni. Alături de ea va fi şi Paul Hertz, care conduce Divizia de Astrofizică a NASA, Jacob Bleacher, şeful ştiinţific al Directoratului pentru explorări, operaţiuni şi misiuni cu echipaje umane (Human Exploration and Operations Mission Directorate), precum şi Casey Honniball, cercetător la Centrul de Zboruri Spaţiale Goddard al NASA din Maryland, potrivit celor relatate de space.com.