Evenimentul Zilei > Social > NASA a descoperit o „misterioasă gaură gigantică” în apropierea Antarcticii. Foto în articol
NASA a descoperit o „misterioasă gaură gigantică” în apropierea Antarcticii. Foto în articol

NASA a descoperit o „misterioasă gaură gigantică” în apropierea Antarcticii. Foto în articol

Oamenii de știință de la NASA au fost uimiți când o gaură uriașă a reapărut în apropierea Antarcticii.

Gaura este denumit ”polynya” sau „Polynya din Marea Weddell”. Aceasta este zona unde  anomalia apărea în fiecare iarnă între 1974 și 1976, înainte de a dispărea în gheață, crezându-se pentru totdeauna. Dar oamenii de știință de la NASA au fost uimiți când au constatat că acea gaura uriaşă a reapărut.

Există o gaură misterioasă uriașă în Antarctica  iar oamenii de știință nu știu cum a ajuns acolo. În 2016, sateliții NASA au descoperit o mică deschidere în gheaţă şi de atunci a crescut considerabil iar acum este suficient de mare pentru a găzdui statul Maryland.

Reapariția acestei găuri este un mister pentru oamenii de știință

Un expert a spus că a fost ca și cum cineva ar fi făcut o gaură în gheață, dar rămân multe întrebări fiind considerată deocamdată o enigmă pentru cercetători.

Potrivit fizicianului Kent Moore, un astfel de crater a fost descoperit în 1974 în Marea Weddell din apropierea Antarcticii. Aceasta a dispărut pentru aproximativ 40 de ani şi a reapărut într-un mod misterios.  În 2016, craterul a rămas deschis pentru câteva săptămâni după care iar a dispărut  şi a reapărut în octombrie anul acesta. Moore susţine că specialiştii nu sunt încă siguri din ce cauză a apărut gaura, însă susţine că este ”prematur să afirmăm că este un efect al schimbărilor climatice„, notează express.