Evenimentul Zilei > International > Napoleon cel Mic, război total împotriva Sultanului. Miza e legată de alegeri
Napoleon cel Mic, război total împotriva Sultanului.  Miza e legată de alegeri

Napoleon cel Mic, război total împotriva Sultanului. Miza e legată de alegeri

Emmanuel Macron acuză Turcia că „încearcă să se amestece” în alegerile prezidențiale care vor avea loc anul viitor în Franța.

Napoleon cel Mic, război total împotriva Sultanului. Președintele francez Emmanuel Macron trece prin cea mai mare cumpănă a carierei sale politice. Ajuns la putere cu ajutorul stângii și a comunității musulmane, se vede abandonat de ambele bazine electorale.


China pregătește marea invazie? Noul Război Rece s-ar putea transforma într-un masacru


Stânga franceză s-a săturat până peste cap de Napoleon cel Mic, pe care-l acuză că ar fi președintele bogaților.

Francezii de toate culorile politice îi reproșează că nu a reușit să țină pasul cu alte țări în ceea ce privește vaccinarea împotriva Covid-19 și problemele economice imense aduse de restricțiile de circulație.
Cât privește numeroasa comunitate musulmană din Franța, aceasta este din ce în ce mai permeabilă la propaganda lui Erdogan.

Napoleon cel Mic, război total împotriva Sultanului.

Nu e, așadar, de mirare că Macron a declanșat contraofensiva împotriva Sultanului,Într-o conferință de presă din timpul summitului liderilor UE care s-a încheiat vineri, Macron a susținut că organizațiile neguvernamentale (ONG-uri), precum și grupurile rezidente și politice din Europa au fost mobilizate de „organele oficiale de propagandă ale Turciei”, inclusiv de Direcția pentru afaceri religioase a Turciei(Diyanet)”.

„Uneori, acestea intervin în alegerile noastre și alteori interferează în finanțarea asociațiilor. Am văzut acest lucru din nou în ultimele zile”, a spus Macron.


Misterul pădurii subterane din Grecia. Crește într-o peșteră fără fund


Macron s-a alăturat ministrului său de Interne, Gerald Darmanin, condamnând municipalitatea din Strasbourg și pe primarul acesteia pentru că au donat a 2,5 milioane de euro pentru construirea moscheii Eyup Sultan.
Macron susține că ar fi greu să pretindem că există relații de prietenie între Franța și Turcia dacă problemele nu sunt rezolvate.

„Franța nu are organe de propagandă. Franța nu finanțează asociații și structuri religioase care funcționează în țări străine sau participă la alegeri în țări străine în numele Franței”, a spus el.

Macron a acuzat Turcia că încercă să intervină în următoarele alegeri prezidențiale ale Franței, programate pentru anul viitor.

Franța și Turcia au interese opuse pe scena internațională

Replica Turciei nu a întârziat. Purtătorul de cuvânt al Partidului Turc pentru Justiție și Dezvoltare (Partidul AK al președintelui Erdogan), Ömer Çelik, a criticat pe Twitter afirmațiile lui Macron.

Erdogan și Macron au fost de acord în discuțiile recente să se concentreze pe o agendă pozitivă, a spus Çelik, adăugând că Macron a ieșit din această linie cu ultimele sale declarații.

„Dorința noastră este să avem un dialog sincer și constructiv cu Franța”, a spus el, afirmând că este inacceptabil să fie vizate asociațiile care reprezintă Turcia.

Referitor la relațiile cu Turcia, Macron a spus că s-au înregistrat progrese, dar cuvintele frumoase trebuie să devină fapte.

Franța și Turcia au interese geopolitice diferite în conflictele din Siria și Libia, scrie Daily Sabah.

 

Submarinele nucleare rusești invadează Arctica. Putin pune mâna pe Marele Nord!