Evenimentul Zilei > Actualitate > Un român a renunțat la concediu. S-a întors de la Vama Nădlac din cauza carantinei
Un român a renunțat la concediu. S-a întors de la Vama Nădlac din cauza carantinei

Un român a renunțat la concediu. S-a întors de la Vama Nădlac din cauza carantinei

Un român a renunţat să mai ajungă acasă, în ţară, unde intenționa să își petreacă vacanța, din cauza noilor restricții COVID-19. El s-a întors înapoi în străinătate din vama Nădlac.

Vama Nădlac: Un român a revenit în străinătate, ca să scape de carantină! Un român a renunţat să mai ajungă acasă, în ţară, şi s-a întors înapoi în străinătate din vama Nădlac, relatează Antena 3. Acesta aflase la punctul de frontieră că trebuie să intre în carantină timp de 14 zile,

A renunţat la vacanţa din România şi s-a întors la muncă, în Germania

Bărbatul, alături de mulţi alţi români, a fost luat prin surprindere de noile reguli de intrare în România. În consecință, s-a decis să renunţe la vacanţa din România şi a revenit la muncă, în Germania.

„Când am plecat din Germania către România ştiam că nu este carantinare. Acum aflu că trebuie să stau 14 zile undeva, în nu ştiu ce centru. Nu-mi convine. Eu mi-a luat liber de la lucru 10 zile. O să mă întorc în Germania şi o să vin altădată acasă. Am anulat tot. E păcat că am cheltuit atâţia bani pe drum degeaba”, a declarat bărbatul pentru adevarul.ro.

Conform noilor reglementări, toate persoanele care vin din ţări cu risc epidemiologic ridicat intră în carantină de la sosirea în România două săptămâni. Carantina de 14 zile survine dacă nu au un test Real Time PCR negativ, efectuat în ultimele 72 de ore. Carantina este de 10 zile, în cazul în care prezintă un asemenea document la intrarea în ţară.

Persoanele din zona de risc trebuie să prezinte un test PCR negativ

Conform deciziei CNSU, la intrarea în România, persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic ridicat prezintă un document. Acesta atestă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii). Măsura carantinei se instituie la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 10 zile.

„Pentru persoanele sosite din țările/zonele/teritoriile prevăzute la alin. (1) și care nu prezintă la intrarea în tară un document care să ateste rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 14 zile”, se arată în hotărârea CNSU.

Printre țările aflate pe listă se află: Portugalia, Israel, Muntenegru, Cehia, Spania, Slovenia, Croația, Liban, Letonia, Estonia, SUA, Slovacia, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie, Franța, Suedia, Serbia, Irlanda, Brazilia, Olanda, Italia, Belgia, Chile, Peru, Elveția, Argentina, Kuweit, Austria, Uruguay, Republica Moldova, Polonia, Germania, Ungaria, Qatar..