Mutu, "inspirat" şi harnic

Mutu, "inspirat" şi harnic

Presa italiană consideră că atacantul român a fost inspirat aseară, deşi echipa sa a fost eliminată de olandezii de la Ajax. Fiorentina a remizat la Amsterdam, scor 1-1, dar a părăsit Cupa UEFA, din cauza rezultatului slab din tur (0-1 în Italia).

Adrian Mutu este apreciat mai ales pentru pasa pe spate spre Gilardino, fază la care Fiorentina a deschis scorul pe "Amsterdam ArenA".

"Beneficiind de o pasă de nicăieri a lui Mutu, Gilardino a deschis scorul printr-o reluare sub transversală", notează Gazzetta dello Sport. Ziariştii consideră că este o eliminare nemeritată pentru Fiorentina, "care a dominat evident echipa lui Van Basten".

Site-ul UEFA consideră că Mutu s-a zbătut enorm şi a ajutat apărarea prin pressing-ul susţinut, dar nu a fost deosebit de periculos în faţa porţii adverse.

Ne puteți urmări și pe Google News

Toate cele trei echipe ucrainiene prezente în şaisprezecimile de finală s-au calificat. Două dintre ele, Şahtior şi Dinamo Kiev, au avut pe teren trei români. Raţ a jucat tot meciul în remiza din capitala Angliei, cu Tottenham (1-1). Cernat şi Ghioane au intrat în partea a doua, în preţioasa remiză a celor de la Dinamo Kiev la Valencia, scor 2-2.

CITIŢI ŞI:

Echipele est-europene îşi continuă drumul în Cupa UEFA