Mai mult, jucatorul de la Fiorentina, care vineri declarase ca nu este normal ca fapta comisa de Mailat sa atraga dusmania italienilor si asupra romanilor cinstiti care lucreaza pe teritoriul Italiei, a trebuit sa suporte scandari rasiste din partea suporterilor echipei Lazio, formatie care in acest sezon a eliminat gruparea Dinamo din turul trei preliminar al Ligii Campionilor.

Incidentele indreptate impotriva lui Mutu au avut loc la partida de campionat Lazio – Fiorentina (0-1), desfasurata sambata, pe stadionul “Olimpico” din Roma.

In minutul 68, Adrian Mutu, legitimat la trupa din Firenze, a intrat pe teren in locul lui Osvaldo. A fost momentul in care tifosii laziali au declansat o serie de scandari rasiste la adresa atacantului roman. Suporterii grupati intr-o factiune xenofoba si extremista a galeriei laziale l-au numit pe Mutu “tigan de rahat” si “bucata de rahat”. Fanii lui Lazio sunt cunoscuti drept rasisti, unii dintre ei avand chiar simpatii fasciste.

Walter Zenga si Nicolo Napoli, antrenori italieni care lucreaza in Romania, la formatiile Dinamo, respectiv Universitatea Craiova, au criticat atitudinea italienilor de a-l jigni pe Mutu.

De un tratament asemanator precum cel de care a avut parte Mutu s-ar putea “bucura”, asta-seara, si Cristi Chivu. Capitanul echipei nationale de fotbal a Romaniei este anuntat titular in meciul Juventus Torino – Inter Milano.

In campionatul de fotbal al Italiei mai evolueaza trei fotbalisti romani: Adrian Pit (AS Roma), Paul Codrea (Siena), ambii in Serie A, si Sorin Paraschiv (Rimini) – Serie B.

Cititi si "Sotul femeii ucise, monument de durere"