Mutu, căpitan în cupele europene

Mutu, căpitan în cupele europene

Antrenorul Prandelli a propus ca românul să poarte banderola în Liga Campionilor.

Curtat insistent de AS Roma, care îi oferă un salariu de două milioane şi jumătate de euro pe sezon plus alte bonusuri prin care ar putea ajunge la trei milioane, Mutu este ademenit de cei de la Fiorentina cu banderola de căpitan. Oficialii grupării „viola“ nu sunt dispuşi să-i ofere internaţ ionalului român mai mult de două milioane de euro pe stagiune, dar îi garantează statutul de lider al echipei.

„Gazzetta dello Sport“ scrie că antrenorul Cesare Prandelli a propus ca Adrian Mutu să fie căpitanul echipei în meciurile din Liga Campionilor. În campionat, banderola Fiorentinei ar urma să fie purtată de tânărul internaţional italian Riccardo Montolivo.

Lider pentru două meciuri?

Ne puteți urmări și pe Google News

Presa italiană scrie că această alegere se bazează pe experienţa lui Mutu şi pe statutul său de „star de valoare europeană“, iar decizia finală în privinţa banderolei va aparţine vestiarului, care agreează însă propunerea lui Cesare Prandelli.

Dacă „Briliantul“ va hotărî să rămână la Fiorentina şi în sezonul viitor, ar putea să poarte banderola de căpitan doar în două partide. Întrucât Fiorentina s-a clasat pe locul patru la finalul sezonului trecut din Serie A, va evolua în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, decisiv pentru accederea în grupe. Dacă echipa din Florenţa va rata calificarea, Mutu va fi căpitan doar în cele două manşe ale turului preliminar.

"Propunerea lui Prandelli este foarte bună. Montolivo este un copil talentat, în timp ce Adrian a fost un pariu câştigat pentru noi.", Andrea Della Valle, preşedinte la Fiorentina