„Jared Kushner se va întoarce în regiune la sfârşitul lunii iulie pentru discuţii în scopul prelungirii impulsului lansat prin conferinţa din Bahrein în legătură cu aspectul economic al planului”, conform informaţiilor furnizate duminică de oficialul american, sub protecţia anonimatului.

Nu au fost furnizate detalii despre itinerariul turneului pe care consilierul special al preşedintelui american îl va realiza în regiunea Orientului Mijlociu. În deplasările anterioare, Jared Kushner a avut discuţii cu oficiali din Israel, Arabia Saudită şi Iordania.

Jared Kushner va fi însoţit de un alt consilier al Casei Albe, Jason Greenblatt, precum şi de emisarul american pentru Iran Brian Hook, potrivit sursei citate.

Noul turneu va avea loc la aproximativ o lună după summitul din Bahrein, unde Kushner a prezentat un plan cu caracter exclusiv economic vizând revitalizarea economiei palestiniene, aflată în criză, prin realizarea de investiţii internaţionale în valoare de 50 de miliarde de dolari în teritoriile palestiniene şi în statele arabe învecinate, pe o perioadă de zece ani.

Conferinţa din Bahrein a fost însă boicotată de partea palestiniană, care acuză administraţia SUA că utilizează argumentul economic în scopul impunerii unor anumite soluţii politice.

Totodată, deplasarea lui Jared Kushner în regiune are loc în contextul unor relaţii foarte încordate între SUA şi Iran.