Totul a plecat de la faptul că autoritățile locale îl împiedică să reia producția imediat din cauza pandemiei.

Miliardarul american Elon Musk,  producătorul de mașini electrice Tesla, amenință că va muta fabrica din Fremont, din apropiere de San Francisco, după ce autoritățile locale nu au permis reluarea activității

Tesla își va muta imediat sediul și proiectele viitoare în Texas / Nevada. Și dacă ar fi să menținem activitatea de fabricație în Fremont, va depinde de modul în care suntem trataţi “, a scris Elon Musk pe Twitter. în mesajele sale care nu sunt întotdeauna urmate de efecte.

În Nevada compania mai deține celebra fabrică unde produce alături de Panasonic bateriile necesare mașinilor electrice. Musk a cerut reluarea activităților, după ce California a permis acest lucru. Însă districtul Alameda are propriile reguli cu privire la carantină instituită până la finele lunii mai.

El a subliniat despre  China, unde fabrica lui s-a redeschis totul după ce epidemia Covid-19 a fost pusă sub control. “Tesla știe mult mai multe despre ce trebuie să facă (reluarea producției ) în siguranță, datorită experienței dobândite la fabrica noastră Tesla din China”, a scris miliardarul.

Amenințarea cu mutarea unității de producție vine în contextul în care Tesla se pregătește de producția Model Y, un SUV electric și cel mai profitabil model al companiei.

Mai mult, acțiunile Tesla au crescut cu 127% din 18 martie, inclusiv o creștere de 16,8% săptămâna trecută. Tesla are o valoare bursieră de 151,9 miliarde de dolari, mai mult decât General Motors şi Ford.