Evenimentul Zilei > Actualitate > Munceau la Constanța dar voiau la Paris. 16 VIETNAMEZI RETURNAȚI în țara lor
Munceau la Constanța dar voiau la Paris. 16 VIETNAMEZI RETURNAȚI în țara lor

Munceau la Constanța dar voiau la Paris. 16 VIETNAMEZI RETURNAȚI în țara lor

Polițiștii de la Serviciul pentru Imigrări Constanța au returnat de pe teritoriul României 16 vietnamezi care veniseră la muncă într-un șantier naval. Scopul lor era, în realitate, să plece în vestul Europei.

Poliţiştii de la Imigrări, împreună cu cei din portul Constanța și Gruparea Mobilă de Jandarmi au organizat, ieri, o acțiune pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini. Astfel, au fost depistați 14 cetățeni, cu vârste cuprinse între 25 și 30 de ani, din Vietnam. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că aceștia au intrat legal în România, în baza unei vize de lungă ședere pentru a munci în Șantierul Naval Constanța. Cei 14 voiau de fapt să ajungă în vestul Europei nu să muncească în România.

Planul vietnamezilor a fost aflat în urmă cu o săptămână când doi colegi de ai lor au fost găsiți la granița cu Ungaria în timp ce voiau să iasă din țară. În urma celor constatate, celor 16 vietnamezi le-a fost revocat dreptul de ședere în România și, pe numele lor, au fost emise decizii de returnare din țară. Au fost conduși sub escortă, de la Constanța la Otopeni, și urcați în avion. În plus, la ieșirea din țară, a fost instituit consemnul de interzicere a intrării în România pe o perioadă de 6 luni. Ceilalți 180 de cetățeni din Vietnam continuă să muncească în Șantierul Naval din Constanța, respectând condițiile de ședere în țară.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: