Evenimentul Zilei > International > Mult mai mulți militari americani în Polonia
Mult mai mulți militari americani în Polonia

Mult mai mulți militari americani în Polonia

Americanii își suplimentează prezența militară în Polonia, iar cele șase puncte de pe teritoriul acestei țări în care vor fi amplasați militarii SUA au fost deja hotărâte.

Ministrul polonez al Apărării a precizat că se discută și despre un al șaptelea punct, în care vor fi desfășurați militari americani din efectivele ce vor fi trimise suplimentar în Polonia.

Ar fi vorba cam de o mie de militari în plus, față de cei 4500 aflați deja în Polonia, în cadrul forțelor NATO.

Mariusz Blaszczak, ministrul polonez al Apărării, a anunțat că țara sa a stabilit cu  SUA locurile unde vor fi amplasate trupelor americane suplimentare.

Anunțul său vine la o zi după ce, din cauza ameninţării uraganului Dorian, care se îndreaptă spre Florida, Donald Tump şi-a anulat vizita în Polonia anunțată la sfârşitul săptămânii.

Reuters anunță că locul lui Trump la ceremoniile de la Varşovia de comemorare a 80 de ani de la declanşarea celui de-Al Doilea Război Mondial va fi luat de vicepreşedintele Mike Pence.

Cu prilejul vizitei lui Trump erau aşteptate declaraţii privind cooperarea militară, ministrul Blaszczak menţionând însă că au fost convenite deja unele acorduri, fără a oferi detalii:

„Suntem pregătiţi să comunicăm publicului informaţiile convenite cu privire la locurile unde vor fi staţionaţi militarii”, a declarat el la postul public de radio, neprecizând însă care sunt acestea.

Polonia şi SUA au semnat, în iunie, un acord prin care numărul militarilor americani staţionaţi nepermanent pe teritoriul polonez va fi suplimentat cu o mie faţă de media actuală de 4.500 în cadrul unei rotaţii a forţelor NATO.

 

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: