Evenimentul Zilei > Economie > Mugur Isărescu: Ordonanța 114 a generat ”haos”
Mugur Isărescu: Ordonanța 114 a generat ”haos”

Mugur Isărescu: Ordonanța 114 a generat ”haos”

Guvernatorul Băncii Naționale a României pune deprecierea leului pe seama ordonanței 114. Mugur Isărescu spuen că ordonanța a cauzat un întreg ”haos”.

Mugur Isărescu atacă Guvernul pe tema creșterii monedei europene în defavoarea leului. ”Adoptarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 114 la sfârșitul anului trecut a contribuit, printre altele, la incertitudinea din piață, dar și la un episod de depreciere moderată a monedei naționale în ianuarie 2019. Astfel, stabilitatea relativă a cursului de schimb al leului, cu care ne-am obișnuit, a fost puțin afectată. Evident, o anumită marjă de volatilitate este naturală, dar permiteți-mi să subliniez că nu prin curs ar trebui corectat dezechilibrul extern, ci prin reforme structurale și ajustări fiscale”, a spus guvernatorul BNR Mugur Isărescu la o întâlnire la sediul AmCham, conform Hotnews.ro.

​”Performanța post-criză a României a fost impresionantă: ritmul mediu anual de creștere a fost de 4,6% în ultimii cinci ani. Economia României este în continuă creștere, dar unele tensiuni amenință echilibrul macroeconomic”, a mai spus Isărescu.