Evenimentul Zilei > Economie > Mugur Isărescu a dat raportul despre activitatea pe care o are Viorica Dăncilă la BNR. Fostul prim-ministru studiază
Mugur Isărescu a dat raportul despre activitatea pe care o are Viorica Dăncilă la BNR. Fostul prim-ministru studiază

Mugur Isărescu a dat raportul despre activitatea pe care o are Viorica Dăncilă la BNR. Fostul prim-ministru studiază

Guvernatorul Băncii Naționale a României a vorbit despre activitatea pe care o are la această instituție Viorica Dăncilă, fost prim-ministru.

Mugur Isărescu a vorbit despre activitatea pe care o are Viorica Dăncilă în calitatea de consilier al Băncii Naționale a României (BNR). „Lucrează de la birou și este foarte disciplinată. Motivele, ca și politica de resurse umane a BNR, au fost explicate pe larg de directorul resurselor umane și se găsesc pe site-ul băncii, chiar n-am nimic de adăugat.

Ce spune Mugur Isărescu despre cooptarea Vioricăi Dăncilă

În ceea ce privește domeniul în care dânsa lucrează fac două precizări: nu a luat locul niciunui specialist din BNR, domeniul în care dânsa lucrează, și anume Economia Verde, este un domeniu relativ nou și pentru dânsa, dar pentru oricine, nu avem absolvenți de orice studiu în domeniul acesta și, împreună cu colegii care formează grupul respectiv, studiază și când grupul respectiv va termina o lucrare, va ieși în public cu materialul respectiv”, a spus Mugur Isărescu.

Despre cooptarea fostului prim-ministru Viorica Dăncilă în staff-ul BNR, vorbea și Adrian Vasilescu, consilier al instituției.„Angajarea face parte dintr-un context nou. România forţează, acum, în perioada care va urma, intrarea în zona EURO. Pentru asta, BNR are nevoie de cinci birouri pe care le înfiinţează acum şi care se vor ocupa exclusiv de relaţiile internaționale care să faciliteze drumul României către zona EURO.

Explicații date de Adrian Vasilescu

În momentul de față, doamna Dăncilă nu este decât un nume care a intrat în această selecţie printre foarte multe nume care vor lucra în birourile respective şi se vor ocupa de deschideri de uşi pentru ce facem noi aici, gândurile noastre şi realizările noastre să fie cunoscute în Europa.

Doamna Dăncilă va lucra în unul din cele cinci birouri care se vor ocupa de economia verde. Dânsa are expertiză. Singurul criteriu pentru angajările în aceste birouri este expertiza. Este nevoie de oameni cu experienţă şi cu legături. Doamna Dăncila are legături puternice în această a zonă a economiei verzi.”